Dolar yatay, TCMB kararı bekleniyor

Ekonomi haberleri Kahramanmaraş Depremi Deprem dolar
Dolar yatay, TCMB kararı bekleniyor

Dolar kuru bugüne 18.86 TL'de yatay başladı. Euro ise 20.13 TL'den başladı. Dövizde gözler Perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

Dolar kuru bugüne 18.86 TL'den başladı. Euro ise 20.13 TL'den. Gözler TCMB'nin perşembe günü açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

TCMB, PPK metninde faizin yeterli düzeyde olduğu kısmını çıkarmıştı. Bu da faiz indiriminin devam edeceği algısına yol açmıştı. Dün Anadolu Ajansı'nın yayınladığı ankete katılan ekonomistlerin çoğu TCMB'nin politika faizini yüzde 9'dan yüzde 8'e düşürmesini bekliyor. 

Öte yandan dolar kuru her ne kadar yatay seviyede seyretse de son 3 ayda 18.56 TL'den 18.86 TL'ye kadar geldi. 

Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri dolar endeksini 103.993'e kadar çıkardı. 

Öte yandan hükümetin dolara yönelen talebi kesmek için çıkardığı Kur  Korumalı Mevduat'ta(KKM) biriken tutar geçtiğimiz hafta en üst seviyesine ulaştı. Yeni yıla girerken doların sakin kalmasıyla 93 milyar liralık hızlı düşüş yaşayan KKM, TCMB'nin KKM hesapları için faiz üst sınırını kaldırmasıyla yeniden artışa geçti. TCMB, KKM'de bankaların verebileceği faiz üst sınırını Politika faizi(yüzde 9) + yüzde 3 olarak belirlemişti. TCMB'nin yüzde 3'lük üst sınırı kaldırmıştı. Bankalar faiz konusunda yarışmasıyla birlikte KKM geçtiğimiz hafta 1 trilyon 484 milyar liraya ulaştı. Bu KKM'nin çıktığı en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. 

Dün Hatay'da art arda 6,4 ve 5,8'lik iki şiddetli deprem yaşandı ve depremin ardından 6 vatandaş hayatını kaybetti. 

Depremin ekonomiye olası etkileri izlenmeye devam ediyor. 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz