Dolar ve euro yatay... Veriler izlenecek

Ekonomi haberleri dolar Euro
Dolar ve euro yatay... Veriler izlenecek

Dolar kuru bugüne 27,08 TL'den, euro ise 29,46 TL'den başladı. Dün yayınlanan Fed tutanakları daha fazla sıkılaşma sinyalleri verdi. Bugün bankacılık verileri izlenecek.

Dolar kuru bugüne 27,08 TL'den, euro ise 29,46 TL'den başladı.

Dün yayınlanan Fed tutanakları daha fazla sıkılaşma sinyalleri verdi.

Orta Vadeli Program'ın duyurusu yaklaşırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz iş dünyası ile temaslarına devam ediyor. Dün Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK) toplantısına katılan Yılmaz "Katma değeri yüksek ekonomiyi inşa edeceğiz" dedi. Yılmaz "Bugünkü toplantıdan sonra eylül ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda komitelerimizi çalıştırarak yeni bir eylem planı ortaya koyacağız. Meclisimiz açılmadan önce eylül ayı sonu itibarıyla kısa vadeli ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkmış olacak" ifadesini kullandı.

Bütçe dengesi Temmuz ayında 48.6 milyar lira fazla verirken, faiz dışı fazla 86.3 milyar lira oldu. Bütçe'den Kur Korumalı Mevduat'a aktarılan miktar ise Temmuz ayında 34,5 milyar TL oldu. 

Yıllık gerçekleşmelere bakıldığında bütçe dengesi Ocak-Temmuz'da 434.7 milyar lira açık, faiz dışı denge ise 121.7 milyar lira açık verdi.

Öte yandan uluslararası derecelendirme kuruluşu Mood'y's, hükümetin seçim sonrasında ortodoks politikalara dönüşünün Türk bankacılık faaliyetleri için destekleyici olduğunu belirterek Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana yükseltti.

Fed temmuz ayındaki toplantıya ait tutanakları yayınladı. Tutanaklarda enflasyondaki yukarı risklerin devam ettiği vurgulandı. Fed üyeleri enflasyon ile mücadelenin bitmediği konusunda hemfikir. 

Tutanaklar öncesinde zaten yükselişte olan dolar endeksi dün 102,687'den başladığı yükselişiyle 103,432'ye kadar yükseldi. 

Bugün TCMB'nin rezerv rakamları ve diğer bankacılık verileri açıklanacak. TCMB'nin rezervleri 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 817 milyon dolar artarak 115 milyar 591 milyon dolara ulaşmıştı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan