Zorunlu karantinaya alınan kadın toplu tecavüze uğradı

Zorunlu karantinaya alınan kadın toplu tecavüze uğradı

Uzak Doğu ülkesi Nepal'de okul binasında tek başına zorunlu karantinaya alınan bir kadına tecavüz etmekle suçlanan 3 kişi tutuklandı.

Ülkedeki binlerce göçmenin Covid-19 salgını döneminde sağlıksız ve emniyetsiz şartlarda polis zoruyla karantina altına alınması uzun süredir tartışma konusuydu.

Polis, söz konusu olayda 31 yaşındaki göçmen kadın bir işçinin, Hindistan'a ait teknoloji merkezindeki işinden çıkarak başkent Katmandu'ya 430 kilometre mesafedeki Lamkichuha köyündeki karantina bölgesine getirildiğini, kadının tek başına bırakıldığı sırada da saldırıya uğradığını söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre; Polis memuru Anup Shumsher J.B. Rana, tecavüzle suçlanan üç erkek zanlının kadının kaldığı odaya zorla girdiğini belirterek, "Karantina merkezinde çalışan bir sağlık görevlisiyle, bölgede gönüllü olarak kalan diğer iki kişi göz altına alındı. Kadın bu kişilerin kendisine tecavüz ettiğine dair şikayette bulundu." diye konuştu. J.B. Rana, savcılığın olayı soruşturmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Olay sonrası pazar günü tecavüzün yaşandığı karantina bölgesinde yaklaşık 150 kişilik bir grup olayı protesto ederken, polis kadının ve zanlıların isimlerinin güvenlik gerekçesiyle gizli tutulduğunu açıkladı.

Nepal karantina