Zelenskiy 'Putin' talimatı verdi!

Rusya Vladimir Putin Ukrayna
Zelenskiy 'Putin' talimatı verdi!

"Kendisini Moskova'da ağırlamaya hazırız" yanıtıyla Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in görüşme çağrısına yanıt veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamasının ardından harekete geçildi. Zelenskiy, Putin'le görüşme ayarlanması için talimat verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme ayarlaması için talimat verdiğini bildirdi.

Ukrayna Resmi Haber Ajansı Ukrinform'a göre, Zelenskiy, yaptığı açıklamada, Donbas'ta görüşme teklifine cevaben Putin'in kendisini Moskova'ya davet ettiğini hatırlattı.

Görüşmenin yer ve zaman gibi detayları konusunda Yermak'a Kremlin ile irtibat kurması talimatı verdiğini aktaran Zelenskiy, önemli olanın görüşme ve müzakerelerin gerçekleşmesinin olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, görüşmenin nerede yapılacağı konusunun ise detay olduğuna dikkati çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iki ülkenin savaşın eşiğine gelmesi üzerine Salı günü Putin'e, krizi görüşmek için bir çağrıda bulunmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelenskiy'nin Donbas'ta görüşme teklifine "Eğer Zelenskiy ikili ilişkileri yeniden canlandırmak istiyorsa, bundan sadece memnuniyet duyarız. İkili ilişkileri istişare etmek isterse, Zelenskiy'i Moskova'da herhangi uygun bir zamanda kabul etmeye hazırım" demişti. 

 

Kaynak: AA

ukrayna Vladimir Zelenskiy Vladimir Putin Rusya