Yunanistan’da 57 kişinin ölümüne sebep olan kazayla ilgili şok iddia

Dünya haberleri yunanistan
Yunanistan’da 57 kişinin ölümüne sebep olan kazayla ilgili şok iddia

Yunanistan'da 57 kişiyi öldüren tren kazasıyla ilgili korkunç iddialar ortaya çıktı. İddialara göre trenleri denetlemesi gereken istasyon şefleri alkollüydü.

Yunanistan’da 57 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili şok edici detaylar ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre kazadan önce tren istasyonundaki görevliler düzenlenen bir partide alkol kullandı. 

İSTASYON GÖREVLİLERİ ALKOLLÜYDÜ

Kaza mağdurunu temsil eden avukat Giorgos Bartzokis 'Tanıklar bize trajik şeyler anlattılar, biz de bunları duyduğumuzda inanmadık' diyen avukat alkol testinin ise kazadan 5 saat sonra yapılmasına tepki gösterdi. 

Kazada hatası olduğu iddia edilen tren yolu çalışanının alkollü olabileceğinin altını çizen Avukat bu iddianın incelenmesi gerektiği ve bu kapsamda istasyon şefini gözaltına alan güvenlik güçlerinin ifade vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"NUMARALARI BİLMİYORDU"

Kazayla ilgili başka bir korkunç iddia ise istasyon şefinin trenleri uyarmak için arayacağı numaraları bilmemesiydi.

"HER YERDE YANIK ET KOKUSU VARDI"

Kurtarma ekiplerinden Yiannis Xanthopoulos ise kaza sonrasında olay yerindeki kokuyu korkunç ifadelerle anlattı: Yaklaştıkça trenin çeşitli yerlerinden gelen kablolardan gelen kokular geliyordu ama aynı zamanda insan eti kokusu da vardı. Başka türlü yaklaşamayacağımız için hepimiz maske takıyorduk.

KAZADA 57 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninin geçtiğimiz 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybederken, 56 yolcudan ise hala haber alınamadığı açıklanmıştı. Demir yolu şirketi Hellenic Train verilerine göre, kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu. Yolcu trenindekilerin çoğunun öğrencilerden oluştuğu belirtilirken, iki trenin çarpışmadan önce kilometrelerce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti. İnsan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan Dünya haberleri tren kazası Yunanistan tren kazası yunanistan son dakika