Yoga gurusu tepki çekmeye devam ediyor: Aptal bilimi!

Hindistan koronavirüs
Yoga gurusu tepki çekmeye devam ediyor: Aptal bilimi!

"Düzgün nefes almayı bilmediklerini" ve oksijen yetersizliğinden şikayet edip "olumsuzluk yaydıklarını" söyleyerek oksijen tüpüne bağlı hastalarla alay eden Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev, bu kez de modern tıbbı diline doladı.

Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev, yoganın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı koruma geliştirdiğini öne sürerek modern tıbbı 'aptal bilimi' olarak tanımladı. Ramdev'in açıklamaları, doktorlar ve sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev, modern tıbba rağmen on binlerce kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek oksijen tüpüne bağlı hastalarla alay etti. Hindistan'da doktorlar, modern tıp ve Kovid-19 hastaları hakkındaki tartışmalı açıklamaları nedeniyle yoga gurusu Baba Ramdev'e tepki gösterdi. Ramdev, Sağlık Bakanı'nın kendisine yönelik eleştirilerinin ardından açıklamasını geri çekti ancak bazı hastalıklara hala tedavi bulunamadığı gerekçesiyle modern tıbba yönelik eleştirilerine devam etti.

Doktorlar, milyonlarca takipçisi olan gurunun ifadelerinin "sorumsuz ve moral bozucu" olduğunu ifade etti.

Yoga gurusu tepki çekmeye devam ediyor: Aptal bilimi! - Resim : 1

ALAY ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER GÜNDEME OTURMUŞTU

Alopati olarak da adlandırılan modern tıp, Hindistan sağlık sisteminin temelini oluştururken, ayurveda ve homeopati gibi alternatif tedaviler de ülkede popülerliğini koruyor. Ramdev gibi pek çok guru, modern tıbba alternatif olarak bitkisel ilaçlar ve ürünler satıyor. Baba Ramdev'in oksijen tedavisi gören hastalarla alay ettiği video ay başında internette yayılmıştı. Ramdev'in sözleri, doktorlar ve Kovid-19 hasta yakınları tarafından büyük tepki çekmiş ve gurudan özür dilemesi istenmişti.

Baba Ramdev'in doktorların hastaları öldürmek için kasıtlı olarak iğne yaptıklarını, halkta paniğe neden olduklarını söyleyerek, hastaların bu yüzden doktora gitmek istemeyeceklerini söylemiş, ayrıca Ramdev'in koronavirüs tedavisi için ilaç geliştirdiklerini söylediği iddiaları gündeme düşmüştü. 

Ramdev, "Tanrı bize bedava oksijen verdi, neden onu solumuyoruz? Tanrının atmosferi oksijenle doldurmasına rağmen nasıl bir kıtlık olabilir? Aptallar ise oksijen tüpü arıyor. Havadaki beleş oksijeni solusan yeterli. Neden oksijen kıtlığından ve yatak yetersizliğinden şikayet ediyorsunuz?" demişti.

"İFLAS ETMİŞ APTAL BİLİM"

Ülkede açıklamalarıyla son dönemde gündeme gelen Baba Ramdev, bu kez de tıp bilimini hedef aldı. Tıbbı 'iflas etmiş aptal bilim' olarak yorumlayan ve yoganın koronavirüsle mücadelede yeterli olduğunu söyleyen yoga gurusu, Başbakan Narenda Modi ile aynı düşünceleri paylaşmakla itham ediliyor.

Hindistanlı doktorlar, gurunun açıklamalarına ve Başbakan Modi'nin politikalarına tepki olarak protesto gösterisi gerçekleştirdi. Gösteride doktorlar ve sağlık çalışanları, siyah kol bantları takarak tepkilerini dile getirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan yoga Baba Ramdev