Yoga gurusunun korona hastalarıyla alay ettiği sözlerine tepki yağdı: Olumsuzluk yayıyorlar!

Hindistan koronavirüs
Yoga gurusunun korona hastalarıyla alay ettiği sözlerine tepki yağdı: Olumsuzluk yayıyorlar!

"Düzgün nefes almayı bilmediklerini" ve oksijen yetersizliğinden şikayet edip "olumsuzluk yaydıklarını" söyleyerek oksijen tüpüne bağlı hastalarla alay eden Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev'e tepki yağdı

Hindistan'da doktorlar, modern tıp ve Kovid-19 hastaları hakkındaki tartışmalı açıklamaları nedeniyle yoga gurusu Baba Ramdev'e tepki gösterdi.

Hindistan'da yoga gurusu Baba Ramdev, modern tıbba rağmen on binlerce kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybettiğini belirterek oksijen tüpüne bağlı hastalarla alay etti.

Ramdev, Sağlık Bakanı'nın kendisine yönelik eleştirilerinin ardından açıklamasını geri çekti ancak bazı hastalıklara hala tedavi bulunamadığı gerekçesiyle modern tıbba yönelik eleştirilerine devam etti.

Hindistan Tıp Derneği (IMA) de yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının ortasında "duyarsız" sözleri nedeniyle Ramdev'i eleştirdi. Doktorlar, milyonlarca takipçisi olan gurunun ifadelerinin "sorumsuz ve moral bozucu" olduğunu ifade etti.

Alopati olarak da adlandırılan modern tıp, Hindistan sağlık sisteminin temelini oluştururken, ayurveda ve homeopati gibi alternatif tedaviler de ülkede popülerliğini koruyor. Ramdev gibi pek çok guru, modern tıbba alternatif olarak bitkisel ilaçlar ve ürünler satıyor.

Baba Ramdev'in oksijen tedavisi gören hastalarla alay ettiği video ay başında internette yayılmıştı. Ramdev'in sözleri, doktorlar ve Kovid-19 hasta yakınları tarafından büyük tepki çekmiş ve gurudan özür dilemesi istenmişti.

Yoga gurusunun, iki hafta önce doktorları Kovid-19 ölümlerinden sorumlu tuttuğu başka bir video ortaya çıktı. Bazı doktorlar, Twitter'dan guruya şiddetli tepki göstererek tutuklanmasını talep etti.

Baba Ramdev'in doktorların hastaları öldürmek için kasıtlı olarak iğne yaptıklarını, halkta paniğe neden olduklarını söyleyerek, hastaların bu yüzden doktora gitmek istemeyeceklerini söylemiş, ayrıca Ramdev'in koronavirüs tedavisi için ilaç geliştirdiklerini söylediği iddiaları gündeme düşmüştü. 

İLK KEZ 200 BİNİN ALTINDA

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 196 bin 427 vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 26 milyon 948 bin 874'e yükseldiği bildirildi. Haftalık pozitiflik oranının yüzde 12.6'ya düştüğü, ülkenin aktif vakalarının yüzde 72'sinin 8 eyaletten bildirildiğini ifade edildi. Günlük vaka sayısının 15 Nisan'da 200 binin, 22 Nisan'da 300 binin, 1 Mayıs'ta ise 400 binin üzerine çıktığı ülkede 14 Nisan'dan bu yana ilk kez 200 binin altında vaka tespit edildi. 

Dünya genelinde en çok korona virüs vakası görülen ülkeler arasında 2. sırada yer alan Hindistan, Covid-19 kaynaklı en çok ölümün kaydedildiği 3. ülke konumunda bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan Baba Ramdev koronavirüs