Vakalar patladı, Başbakan 'evden çalışın' uyarısı yaptı

Güney Kore
Vakalar patladı, Başbakan 'evden çalışın' uyarısı yaptı

İlk vakanın tespit edildiği 20 Ocak 2020'den bu yana geçtiğimiz gün en yüksek vaka sayısının görüldüğü Güney Kore'de Başbakan Kim Boo-kyum, insanların tatil planlarını küçültmesi ve şirketlerin uzaktan çalışma yöntemine geçmesi yönünde çağrı yaptı.

Geçtiğimiz gün 24 saatte 2 bin 223 yeni Kovid-19 vakasının görüldüğü Güney Kore, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 20 Ocak 2020'den bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

BAŞBAKAN 'EVDEN ÇALIŞMA' UYARISI YAPTI

Koronavirüs salgınında dördüncü dalganın yaşandığı Güney Kore’de yüksek bulaşıcılığa sahip Delta varyantı baskın varyant haline geldi. Hükümet günlük vakalar artarken henüz dördüncü dalgada pik noktasına gelmediklerini söyledi. Başbakan Kim, yaptığı açıklamalarda tatilden dönenlerin test yaptırmalarını, şirketlerin çalışanlarına uzaktan çalışma esnekliği sağlaması çağrısı yaptı.  

Günlük vaka sayısının ilk kez 2 bin eşiğini aştığı ülkede, vakalar temmuz başından bu yana artıyor. Günlük vaka sayıları yılın ilk yarısı boyunca 300 ila 600 arasında seyrederken ilk kez 7 Temmuz'da 1000'i aştı, ardından sosyal mesafe tedbirlerinin düzeyinin arttırılmasına rağmen ay boyunca dört basamaklı rakamlarda kaldı.

Vakaların büyük bölümünün görüldüğü başkent Seul ve çevresindeki bölgelerde 5 haftadır en yüksek düzeydeki sosyal mesafe tedbirleri olan 4. seviye tedbirler, ülkenin geri kalanında ise 3 haftadır 3. seviye tedbirler uygulanıyor.

"Yarı-karantina" olarak adlandırılan 4. seviye tedbirler saat 18.00'den sonra ikiden fazla kişinin bir araya geldiği toplanmaları yasaklarken, restoran ve kafelerin saat 22.00'den sonra kapılarını kapatmasını öngörüyor.

DELTA VARYANTI YAYILIYOR

Vakalardaki tırmanışta, Kovid-19'un bulaşıcılığı yüksek Delta varyantının yayılmasının etkili olduğu değerlendiriliyor. Son haftada varyantlardan kaynaklanan 2 bin 641 vakanın yüzde 97'sinin Delta varyantı olduğu tespit edildi. Yetkililer Delta varyantının tüm ülkede yayılmasıyla "sessiz yayıcılar" olarak adlandırılan hastalık belirtisi göstermeden virüs taşıyan kişilerin arttığı, bunun virüsün kontrolünü zorlaştırdığı uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Güney Kore koronavirüs