Ünlü Youtuber James Charles çocuk istismarında bulunduğunu itiraf etti

cinsel istismar YouTube
Ünlü Youtuber James Charles çocuk istismarında bulunduğunu itiraf etti

25 milyonu aşkın takipçisi bulunan, YouTube'da içerikler paylaşarak dünya çapında tanınan James Charles, 18 yaşından küçük iki çocukla cinsel içerikli konuşmalar yaptığını itiraf etti. İddialar üzerine gelen itiraf ile özür dileyen YouTuber, bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağını söyledi

YouTuber Charles, 2021 yılının ilk günlerinden beri cinsel istismar ile suçlanıyor, 18 yaşından küçük olan iki çocuğa cinsel içerikli mesajlar attığı ifade ediliyordu. Dün bir video yayınlayarak konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Charles, iddiaların gerçek olduğunu itiraf etti.

Çocuklardan bir tanesi ile geçen yıl, diğeriyle ise kısa bir süre önce konuştuğunu söyleyen YouTuber, yaptığından pişman olduğunu, böyle bir şeyin hiç olmaması gerektiğini söyleyerek hata yaptığını, çocuklarla konuşmaya başlamadan önce farklı platformlar üzerinden çocuklarla ilgili bilgi edinip, onların yaşlarını öğrenmeye çalışmasının gerektiğini söyledi. 

"Kendimi sorumlu hissediyorum" diyerek günah çıkaran YouTuber, çocuklardan ve ailelerinden özür diledi. Bundan sonrası için çok daha dikkatli olacağını söyleyen Charles, konuyla ilgili eğitimler de alacağını ifade etti.

James Charles geçtiğimiz yıllarda da benzer olaylarla suçlanmış ancak iddiaların üstü bir şekilde kapanmıştı.

Özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde cinsel istismarda artış yaşanırken, geçtiğimiz günlerde İngiltere'de okullarda cinsel saldırı ve istismara uğradığını belirten yaklaşık 6 bin öğrenci, isimlerini gizli tutarak "Everyone's Invited" adlı web sitesinde yaşadıklarını anlattı. Aralarında 9 yaşında bir çocuğun da bulunduğu mağdurların çoğu, okul arkadaşları ya da aynı sosyal çevreyi paylaştığı kişiler tarafından cinsel saldırıya uğradıklarını aktardı.

Çocukların sağlıklı ilişki kurmaları konusunda ailelere büyük görev düştüğü uyarıları ise sık sık yapılıyor. 

Türkiye'de de Gaga Bulut lakaplı Bulut Altuğ, Youtube kanalında iki erkek çocuğunu öpüştürerek sosyal medyada infial yaratmış ve hakkında açılan suç duyuruların ardından 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

JAMES CHARLES KİMDİR?

ABD'li ünlü makyaj sanatçısı ve modeli James Charles, Youtube üzerinde yayınladığı videolarla büyük üne kavuşmuş, 21 yaşındaki Charles hakkında Los Angeles'ta yaşayan 37 yaşındaki güzellik bloggerı Tati Westbrook da bir dönem yakın olduğu arkadaşının, heteroseksüel erkekleri eşcinsel olduklarını kabul ettirmeye çabalamakla uğraştığını, cinsel ilişkiye zorladığını öne sürmüş, bu olay üzerin ünlü isimler de genç makyaj sanatçısını takipten çıkarmaya başlamış, Charles o dönemde de özür dilemişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Youtuber çocuk istismarı