Ünlü K-pop yıldızı Goo Hara evinde ölü bulundu! K-pop yıldızları neden intihar ediyor?

K-pop'un ünlü grubu KARA ile tanınan Güney Koreli ünlü şarkıcı ve oyuncu Goo Hara, evinde ölü bulundu. Son 1.5 ay içinde yaşanan ikinci ölüm, K-pop yıldızlarının intiharlarının yaşadıkları yoğun stresten kaynaklandığı düşüncelerine neden oldu

Polisin, 28 yaşındaki Goo Hara'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Daha önce müzik grubu KARA üyesi olan Hara, yeni single'ını tanıtmak için 14-19 Kasım tarihleri arasında Japonya'yı ziyaret etmişti. Goo Hara, Mayıs ayında intihar girişiminde bulunmuş ve hayranlarından onları üzdüğü için özür dilemişti. 

Ünlü K-pop yıldızı Goo Hara evinde ölü bulundu! K-pop yıldızları neden intihar ediyor? - Resim : 1

Goo Hara, ölmeden önceki gece 1.5 milyon takipçisinin bulunduğu sosyal medya hesabından yatakta çektiği bir fotoğrafını "İyi geceler" notuyla paylaşmıştı.

Ünlü K-pop yıldızı Goo Hara evinde ölü bulundu! K-pop yıldızları neden intihar ediyor? - Resim : 2

ÜNLÜ K-POP YILDIZI SULLİ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

1.5 AY İÇİNDE İKİNCİ ÖLÜM

Ekim ayında Güney Koreli ünlü şarkıcı ve oyuncu Sulli sahne ismini kullanan 25 yaşındaki Choi Jin-ri de başkent Seul'ün Seongnam bölgesindeki evinde ölü bulunmuştu.

Kadın sanatçılardan oluşan f(x) grubuyla şöhrete kavuşan 2014'te gruptan ayrılan Sulli, 2018 yılında verdiği bir röportajda ruh sağlığının iyi olmadığını, bu nedenle gruptan ayrılma kararı aldığını açıklamış, "Çok fazla baskı altındayım. Sıklıkla korku hissediyorum. Nedenini bilmeden birileri bize ne söylüyorsa onu yaptım. Bir noktada farkına varıp bunu neden ve ne için yapmalıyım dedim. Kendimi tükenmiş hissediyordum ama kimse dinlemedi, kendimi çok yalnız hissettim" şeklinde konuşmuştu.

K-pop akımı dünyada çok fazla rağbet görürken, bu akım aynı zamanda müzik endüstrisinin genç yaştaki yıldızlar üstünde de yoğun baskıya neden oluyor. Sulli'nin açıklamaları da, yoğun baskı altında olduğu, ölümü düşündüğü yönünde olmuş, Goo Hara'nın ise bunu denediği biliniyordu. 

Ünlü K-pop yıldızı Goo Hara evinde ölü bulundu! K-pop yıldızları neden intihar ediyor? - Resim : 3

10 YIL ÖNCEKİ BİR BAŞKA İNTİHAR VE ARDINDA BIRAKTIĞI İNTİHAR MEKTUBU...

2009 yılında intihar eden dizi yıldızı Jang Ja-yeon'un 7 sayfalık veda mektubu ise Güney Kore'yi karıştırmıştı. Menajerinin kendisini seks kölesi olarak kullandığını, rol kapabilmesi için medya yöneticileri ve CEO’larıyla yatmaya zorladığını amlatmış, eğlence endüstrisini yöneten erkeklere ağır suçlamalarda bulunmuştu. 

Ünlü K-pop yıldızı Goo Hara evinde ölü bulundu! K-pop yıldızları neden intihar ediyor? - Resim : 4

2 YIL ÖNCE BİR İNTİHAR DAHA VE 'ÇOK ZORDU' MESAJI

K-pop grubu SHINee’nin yıldızı Kim Jong-hyun ya da bilinen adıyla Jonghyun, 2017 yılında evinde intihar etmiş olarak bulundu. Jonghyun, henüz 27 yaşındaydı ve ülkesinde bir hayli geniş hayran kitlesine sahipti. 

Jonghyun’un, kardeşine yolladığı mesajda, "Çok zor oldu. Lütfen gitmeme izin ver. Herkese zor zamanlardan geçtiğimi anlat. Bu benim son vedam." sözleri yer alıyordu.

KARA K-pop haberler