Ukrayna, Rusya'yı vurdu: Tesislerden alevler yükseldi

Reuters
Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
Ukrayna, Rusya'yı vurdu: Tesislerden alevler yükseldi
Fotoğraf: DepoPhotos

Ukrayna Rusya'nın en büyük rafinerilerinden biri olan ve cephe hattından 1,300 km uzaklıkta bulunan Taneco rafinerisini vurdu ve askeri hedefine önemli ölçüde zarar verdiğini açıkladı.

Moskova'nın büyükölçüde sanayileşmiş bir bölgesi olan Tataristan'ı yöneten Rustam Minnikhakov, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının (İHA) erken saatlerde bölgedeki hedeflere saldırdığını ve birkaç kişinin yaralandığını açıkladı.

Rusya'nın RIA haber ajansında yer alan habere göre ülkenin elektronik savaş savunma sistemleri Tatneft'e ait olan ve Nizhnekamsk'ta bulunan Taneco rafinerisi yakınında da bir İHA'yı etkisiz hale getirdi.

RIA'de yer alan haberde, rafineride çıkan yangının 20 dakikada söndürüldüğü ve üretimin kesintiye uğramadığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin görüntülerde İHA'nın Taneco rafinerisinin ana arıtma birimi olan CDU-7'yi vurduğu görülüyor. Saldırı, Ukrayna'nın bugüne kadar Rusya toprakları içerisinde en derin noktada gerçekleştirdiği saldırı olma özelliği taşıyor.

Rusya'nın en büyük ve en yeni rafinerilerinden biri olan Taneco petrol rafinerisinin günde 360,000 varil üretim kapasitesi bulunuyor.