Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den yeni açıklama

Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin Rusya Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den son dakika açıklaması geldi. Zelenskiy, "Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır. Silahlanmak isteyen herkese silah temin edeceğiz" dedi.

Kameralarına karşısına geçen  Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, açıklama yaptı. Zelenskiy, şunları ifade etti:

Bizim sırtımızı görmeyecekler, kaçmayacağız, yüzlerimizi görecekler. Ukrayna'nın Rusya için tehdit yarattığını söylüyorlar. Bu hiçbir zaman olmadı ve bundan sonra da olmayacak.

Bizim temel amacınız Ukrayna'da barış olmasıdır. Bu konuda Rusya ile herkesle konuşmaya hazırız.

Ülkenizi savunmaya hazır olun. Silahlanmak isteyen herkese silah temin edeceğiz. Askerlik deneyimi olan herkesi orduya çağırıyorum.  Her Ukrayna vatandaşı ülkesini koruyacak.

Yaralanan askerlerimiz var. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum. Düşmanın ciddi kaybı var.

Rusya ile diplomatik ilişkileri kestik.  Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır.

Rusya vatandaşları hangi yolu seçeceklerini kendileri karar verecek. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin. Sizin Rus kanallarında bunu engelleyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek, bu imkansız. Tarihi silemezsiniz, bu mümkün değil." 

Rusya'nın askeri operasyon başlatmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den Zelenskiy’den arka arkaya açıklamalar geldi. Zelenski, sosyal medyadan paylaştığı video mesajda, ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştüğünü ve bir anti-Putin koalisyonu kurmaya başladıklarını kaydetti.

Dünya liderlerini Putin'e karşı tüm muhtemel yaptırımları uygulamaya, ülkesine askeri yardıma ve Ukrayna hava sahasını Rusya'ya kapatmaya çağırdığını aktaran Zelenski, "Hep beraber Ukrayna'yı kurtarmak zorundayız" diye konuştu. 

Zelenskiy, orduya destek için her şeyi yaptıklarını belirterek halkı panik yapmamaya davet etti.

Rusya Ukrayna savaşı Putin Zelenskiy son dakika