'UFO'lar uzaylı' diyenlerde ciddi artış! Peki neden?

ABD Pentagon
'UFO'lar uzaylı' diyenlerde ciddi artış! Peki neden?

ABD genelinde yapılan bir araştırmada oldukça çarpıcı bir sonuca rastlandı. UFO'ların (Tanımlanamayan Uçan Cisim) başka gezegenlerden ya da galaksilerden gelen uzaylılar olduğuna inanların oranı ciddi biçimde arttı. Bu artışta başı çekenler ise üniversite mezunları ve erkekler...

Küresel çapta çalışan ünlü kamuoyu araştırma şirketi Gallup'un yaptığı araştırmaya göre UFO'ların uzaydan gelen ve gerçek uzaylıları taşıyan araçlar olduğunu düşünenlerin sayısı, özellikle üniversite eğitimi almış kişiler arasında önemli derecede artış gösterdi.

ABD genelindeki sosyal araştırmanın direktörlüğünü yürüten Lydia Saad, “Elde ettiğimiz veriler çok ilgi çekiciydi” ifadelerini kullandı. Saad, 2017'de New York Times'ın ortaya çıkardığı ve gündeme damga vuran Pentagon Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı'nın yarattığı yankıya dikkat çekiyor.

BAKAN YARDIMCISI İTİRAF ETTİ

2020'de ise ilk kez ABD Donanması (US Navy) üç UFO videosu paylaştı. Resmen paylaşılan videolardan biri New York Times'ın ortaya çıkardığı videoydu. Biri ise Blink-182 adlı müzik grubunun gitaristi Tom DeLonge tarafından kurulan “To the Stars” vasıtasıyla yayınlandı. 2020'de ayrıca, eski İstihbarattan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Christopher Mellon, videoları New York Times'a kendisinin verdiğini itiraf etti.

2018'de de UFO'lara ilişkin iddiaların ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Mellon, uzay araştırmaları yapan ve bu alanda bir akademi görevi de gören To the Stars için çalışmakta.

Bu yılın haziran ayında ise uzun zamandır beklenen bir başka Pentagon raporu, görülen az sayıda aracın “olağandışı uçuş özellikleri veya işaretleşme yönetimi sergilediği” sonucuna vardı. Pentagon, bu araçların onları anlamak veya açıklamak için daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç duyacağı sonucuna vardı.

'İNANMAK İSTİYORSANIZ...'

Saad, tüm bu yaşananların insanları bu düşünceye ittiğini söylüyor: “UFO'lara inanmak isteyen biriyseniz, bu gelişmeleri görüp 'İşte kanıtlar' diyorsunuz. Bunlar (geldikleri kaynaklara bakılacak olursa) güvenilmez raporlar değiller.”

Gallup yıllardır bu trendin üzerinde dolaşmakta. 2019'da artan ilgi nedeniyle 10 yıllar sonra ABD vatandaşlarına o soruyu sorma vakti gelmişti:

“Hangisi sizin görüşünüze daha yakın: Bazı UFO'lar diğer gezegenlerden ya da galaksilerden dünyayı ziyaret eden uzaylılar ve uzay araçlarıydı. Veya; tüm UFO gözlemleri dünyadaki insan faaliyetleri ve/veya diğer doğal fenomenlerle açıklanabilir.”

'UFO'lar uzaylı' diyenlerde ciddi artış! Peki neden? - Resim : 1

YÜZDE 8'LİK ARTIŞ

Sonuçlar, ABD'lilerin UFO'ların dünya dışı bir kökene sahip oldukları konusunda artan bir şüphe taşımakta. Yetişkinlerin yüzde 41'i artık bazı UFO'ların diğer gezegenlerden gelen uzaylı araçları olduğuna inanıyor. 2019'da bu oran yüzde 33'tü.

Halkın yüzde 50'si, tüm UFO gözlemlerinin insan faaliyetleri veya doğal olaylarla açıklanabileceğini söyleyerek uzaylıların var olduğunu öne süren önermeye hala şüpheyle bakıyor. Öte yandan ankete katılanların yüzde 9'u tahminde bulunmayı reddetti. Bunların bir kısmı kesin bir sonuca şimdilik varılamayacağı için yanıt vermedi, bir kısmı “Biz de uzaylıyız” dedi, bir kısmı ise basitçe oy vermek istemediği için oy vermedi.

Yeni anket sonuçları ayrıca, “uzaydan gelen gemilerin” Dünya'yı ziyaret ettiği inancının erkekler ve en az lisans eğitimi almış kişiler arasında biraz daha arttığını gösterdi. Saad, “Genel olarak sekiz puanlık bir artış gördük ki bu çok önemli ve bu grubun başını çekenler üniversite okumuş insanlar” ifadelerini kullandı.

'UFO'lar uzaylı' diyenlerde ciddi artış! Peki neden? - Resim : 2

SÖZ KONUSU UFO OLUNCA...

UFO'ların dünyasının her zaman spekülasyonlarla, komplo teorileriyle ve çoğunlukla yanlış bilgilerle dolu olduğunu hatırlamakta fayda var. Uzmanlar özellikle ABD medyasında UFO haberlerinin daha az şüphecilik ve titizlikle yapıldığını da vurguluyor.

Ancak Saad, anket sonuçlarındaki değişimin oldukça çarpıcı olduğunu ve sadece buna bakarak değişimin net bir şekilde görülebildiğini aktartıyor.

Gallup ayrıca paranormal olaylar ve batıl inançlar hakkında da bir araştırmada bulunurken bu tarz anketlerin insanların ruhsal yaşamları ile iş ve aile yaşamlarının nasıl etkileştiğini gözlemleyebildiklerinin de altını çizmekte.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Bu haberdeki bilgilerin büyük bir kısmı Vice'ta "More Americans Now Correctly Believe UFOs Could Be Alien Craft From Outer Space" başlığıyla yayınlanan makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

UFO tanımlanamayan cisim uzaylı pentagon uzaylılar var mı ufo görüntüleri