Uçakta kaçak at paniği!

Belçika ABD Tuhaf olaylar
Uçakta kaçak at paniği!
Fotoğraf: DepoPhotos

New York'tan havalanan bir Belçika kargo uçağı, taşıdığı atın uçağın içindeki özel bölmesinden kaçması nedeniyle geri dönerek John F. Kennedy Uluslararası Havaalanına inmek zorunda kaldı.

ABC News televizyon kanalı, bir hava trafik kontrol kaydına atıfta bulunarak, atın geçen hafta perşembe akşamı, kalkıştan yarım saat sonra özel bölmesinden çıkmayı kaçmayı başardığını bildirdi. Uçak, o sırada deniz seviyesinden yaklaşık 9 bin 500 metre yükseklikte uçuyordu.

Air Atlanta Icelandic Boeing 747'nin pilotu, mürettebatın atın nakil için kullanılan özel bölmesine güvenli bir şekilde dönmesini sağlayamaması üzerine New York'a dönmek için izin istedi.

"ATI KİLİT ALTINA ALAMIYORUZ"

Pilot, YouTube'da yayınlanan bir kayıtta, "Uçuşla ilgili bir sorunumuz yok, ancak New York'a dönmek zorundayız çünkü atı kilit altına alamıyoruz" dedi. Pilot ayrıca, iniş sırasında bir veterinerin de hazır bulunmasını istedi.

Uçak inmeden önce yükünü hafifletmek için 20 dakika süren bir operasyonla Atlantik üzerinde yaklaşık 20 ton yakıt boşaltmak zorunda kaldı. 

At, inişten sonra uçaktan güvenli bir şekilde çıkarıldı. Uçak yaklaşık üç saat sonra tekrar havalandı ve varış noktası olan Liège'e ulaştı.

Air Atlanta Icelandic, konuya ilişkin resmî bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Ajans Bizim