Uçağın acil durum kapısını açıp kanada çıkan yolcuya diğer yolcular sahip çıktı: O bizim hayatımızı kurtardı

Ajans Bizim
Meksika Havacılık
Uçağın acil durum kapısını açıp kanada çıkan yolcuya diğer yolcular sahip çıktı: O bizim hayatımızı kurtardı
Fotoğraf: DepoPhotos

Meksika'da bir uçağın acil durum kapısını açıp kanada doğru yürüyen bir adam tutuklandı.

BBC'de yer alan habere göre, Guatemala City'ye giden uçağın pistte saatlerce klimasız ve yolculara su verilmeden mahsur kalmasının ardından harekete geçti.

Meksika Uluslararası Havalimanı herhangi bir zararın meydana gelmediğini ancak yolcunun polise teslim edildiğini açıkladı.

Diğer yolcular ise ortak bir bildiri yayınlayarak, bu kişinin herkesin desteğini aldığını belirttiler.

Olay geçtiğimiz Perşembe günü yerel saatle11:30 sularında - Aeromexico uçağının Mexico City'den kalkması planlandıktan yaklaşık üç saat sonra - meydana geldi. 

Olay raporunda gecikmenin bir bakım sorunundan kaynaklandığı belirtildi. Raporda, kimliği açıklanmayan yolcunun tek taraflı hareketinin ardından uçak değişikliğinin gerekli hale geldiği belirtildi.

Yolcunun gözaltında olup olmadığı ya da hangi suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği belli değil.

Ancak öfkeli yolcular olayı farklı bir açıdan değerlendirdiler. Yapılan açıklamada, "CDMX [Mexico City] - Guatemala [uçuşu] AM 0672 uçuşundaki tüm yolcular, gecikme ve havasızlık yolcuların sağlığı için tehlikeli koşullar yarattığından, acil durum penceresini açan yolcunun herkesin desteği ile herkesin korunması için olduğunu belirtmektedir."

Yolcular sosyal medyada "O bizim hayatımızı kurtardı" başlığıyla dağıtılan dağıtılan nota isimlerini ve imzalarını da eklediler.

Uçağın acil durum kapısını açıp kanada çıkan yolcuya diğer yolcular sahip çıktı: O bizim hayatımızı kurtardı - Resim : 1