Türkiye'den Almanya'ya gidecekler dikkat! Gümrükte avuç avuç altınlarını kaptırdılar

Almanya Türkiye
Türkiye'den Almanya'ya gidecekler dikkat! Gümrükte avuç avuç altınlarını kaptırdılar

Türkiye'den yola çıkan iki farklı araç, gümrük kontrollerinde toplam 2.5 kilogramdan fazla altınını kaptırdı.

Kapitan Andreevo BCP gümrük memurları, Türkiye'den ülkeye giren araçlarda iki ayrı denetimde 2,5 kg'dan fazla altın takı ele geçirdi.

Artı49'un haberine göre ilk vakada, 31.07.2023 tarihinde, Türkiye'den Bulgaristan'a gitmekte olan Kapitan Andreevo BCP'nin geliş güzergahına araba geldi. Arabada üç vatandaş daha seyahat ediyordu. Gümrük kontrol alanında sürücü ve tüm yolcular beyan edecekleri bir şeyleri olmadığını söyledi.

Sonraki gümrük kontrolü sırasında ise müfettişler arabadaki bir sırt çantasında sarı metal takılar bulunan bir zarf buldular. Üç yolcunun kıyafetlerinin ceplerinde de sarı metal eşyalar bulunan benzer zarflar bulundu. Tüm mücevherlerin yolculardan birinin mülkiyetinde olduğunu belirttiler.

Yüzükler, bilezikler ve küpeler dahil olmak üzere toplam 977 gram mücevher bulundu. Ekspertiz raporuna göre tüm ürünler 14 ayar altından yapılmış ve toplam değeri 90 863,79 leva olarak belirtildi.

Bulgar ruhsatlı bir arabanın gümrük muayenesinde 144 875,40 leva değerinde 1557 gram kaçak altın daha bulundu. Bir Bulgar vatandaşının kullandığı araba, Türkiye'den Bulgaristan'a gelen bir rotada 01.08.2023 tarihinde Kapitan Andreevo BCP'ye ulaştı. Otomobilin sürücüsü, beyan edecek bir şeyi olmadığını açıkladı. Gümrük ekiplerince yapılan kontrollerde, iki çantanın içinde 14 ayar altından yapıldığı tespit edilen, toplam ağırlığı 1557 gram olan beyan edilmemiş kolye, küpe, yüzük, bilezik ve diğer süs eşyaları bulundu.

Toplam değeri 235.739 leva olan 2534 gram kaçak altın ele geçirildi. Davalar hakkında, Haskovo Bölge Savcılığının gözetiminde yürütülen TD Burgaz Gümrüğü envanterine göre  yargılama süreci başlatıldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye Almanya Dünya haberleri son dakika altın gümrük