Türkiye'den İsrail'in yerleşim faaliyetlerine tepki!

Türkiye İsrail
Türkiye'den İsrail'in yerleşim faaliyetlerine tepki!

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kenti yakınlarındaki yasa dışı Beyt El Yahudi yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma törenini gerçekleştiren İsrail'e Türkiye'den tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail makamlarınca, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kenti yakınındaki Beyt El yasa dışı yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirildiğinin öğrenildiği bildirildi.

Gazze'de yaşanan acıların tazeliğini koruduğu bir dönemde bu tür tahriklerin sürdürülmesinin, İsrail makamlarının yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarmadığını gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail’in söz konusu yasadışı uygulamalarını reddediyoruz. İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden politika ve uygulamalarından dolayı sorumlu tutulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirilmesi hakkında açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada,"İsrail makamlarınca, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kenti yakınındaki Beyt El yasa dışı yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirildiği öğrenilmiştir. Gazze’de yaşanan acıların tazeliğini koruduğu bir dönemde bu tür tahriklerin sürdürülmesi, İsrail makamlarının yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarmadığını göstermektedir. İsrail’in söz konusu yasadışı uygulamalarını reddediyoruz. İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden politika ve uygulamalarından dolayı sorumlu tutulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.

"İSRAİL TOPRAKLARI HER KİŞİ VE SİYASİ ATMOSFERDEN DAHA ÖNEMLİ"

İsrail'in Kanal 20 televizyonunun haberine göre, temel atma törenine, aşırı sağ partilerin mensubu İsrailli milletvekilleri ve bakanların yanı sıra, İsrail Meclis Başkanı Yariv Levin de katıldı. İsrail kanalı, İsrail Savunma Bakanlığı Sivil İdaresi'nin yakın zamanda bu konutların inşa edilmesini onayladığını aktardı.

Törene katılan Sağlık Bakanı ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi yöneticilerinden Yuli Edelstein, yaptığı konuşmada, "Yahudi yerleşim birimleri ve İsrail toprakları, her kişiden ve her türlü siyasi atmosferden daha önemlidir." dedi. Uluslararası hukuku ihlal eden Netanyahu hükümetleri, kendi dönemlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da en çok yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesiyle övünüyor.

Kaynak: AA

Batı Şeria Ramallah İsrail türkiye Dışişleri Bakanlığı