Türkiye'deki Netflix tartışmaları uluslararası basında yankı uyandırdı!

Türkiye'deki Netflix tartışmaları uluslararası basında yankı uyandırdı!

"Netflix Türkiye'deki çekimlerini durdurma kararı aldı," yönündeki iddiaların ardından uluslararası basın, Türkiye'deki Netflix tartışmalarına geniş yer ayırarak, şaşkınlıkla karşıladı...

Son günlerde Türkiye'den çekilebileceğine dair iddialar ortaya atılan dijital yayın platformu Netflix, gündemin ilk sıralarında. Tartışmalar sürerken Netflix Türkiye'nin resmi Twitter hesabından atılmış gibi gösterilen bir "veda" notu ortalığı daha da karıştırdı. Notta 1 Ağustos 2020'den itibaren Netflix'in Türkiye'den çekileceği yazıyordu. Tartışmalar sürerken, Netflix, iddialara dair, "Netflix olarak Türkiye'deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikâyeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

NETFLIX TARTIŞMALARI ULUSLARARASI BASINDA YANKI UYANDIRDI

İngiliz Financial Times gazetesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) ve AK Parti'nin sansür tartışmalarıyla gündeme gelen dijital yayın platformu Netflix’in Türkiye’de çekilen bir yapımının durdurulması ile ilgili kapsamlı bir haber yayınladı.

"Netflix, 2015’ten beri Vietnam, Suudi Arabistan, Almanya ve Yeni Zelanda’da 9 farklı hükümetten yayınların kaldırılması talebini kabul etti. Fakat bir projenin yapım aşamasında durdurulması çok nadir görülen bir adım. Fakat Netflix ABD dışındaki pazarlar için daha çok yerel içerik ürettikçe bunu daha sık görmeye başlayabiliriz" yorumu yapıldı.

Bloomberg ise, Netflix adına yapılan sahte paylaşım ile birlikte, gerçek açıklama ve beraberinde AK Parti genel başkan yardımcısı Mahir Ünal'in Netflix açıklamalarına yer verdi. 

Al Jazeera ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Esra ile Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dördüncü çocukları Hamza Salih'in doğumunu Twitter'dan duyurmaları üzerine yorum olarak gelen çirkin ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya kontrolünü sağlamak adına yeni bir yasa tehdidinde bulunduğunu yazdı. 

Tabloid gazete Metro ise , Çağan Irmak’ın yöneteceği; Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu, Burak Yamantürk gibi isimlerin rol alacağı Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin, daha çekimleri başlamadan Netflix tarafından iptal edildiği konuşuluyor. Dizinin senaryosunda eşcinsel bir çiftin sevişme sahnesinin olduğunun belirtilmesi, bu iptal kararının neden alınmış olabileceği iddialarını gündemine taşıdı. 

 

Türkiye Netflix Netflix haberler