Türk karşıtı senatör rüşvet mi aldı?

Dünya haberleri ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk karşıtlığıyla bilinen senatör Bob Menendez rüşvet soruşturmasının odağında. Menendez'in eşinin 400 bin dolarlık altın külçe sattığı, demokrat senatörünse siyasi taviz karşılığı otomobil ve daire gibi hediyeler kabul ettiği belirtiliyor.

Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen Türk karşıtı senatör Bob Menendez'in başı Amerikan yargısıyla dertte. Menendez'in eşi Nadine Arslanyan'ın geçen yıl yaklaşık 400 bin dolar değerinde altın sattığı ifade ediliyor. Manhattan savcılığı yürütülen yolsuzluk soruşturmasının kapsamını genişletiyor.

Araştırmaların odağında rüşvet iddiaları var. ABD basınına göre savcılar, Menendez'in siyasi tavizler karşılığı bir otomobil ve Washington'da bir dairenin de aralarında olduğu lüks hediyeler alıp almadığı iddialarını inceliyor.

Nadine Arslanyan ve Bob Menendez 2020 yılında evlendi. Demokrat senatör hakkındaki soruşturma da aynı yıl başlatıldı. Menendez'in senatörlük sorumlulukları arasında kendisinin ve eşinin bin doların üzerinde değere sahip tüm malvarlığını bildirmesi gerekiyor.

Ancak Menendez 2020 yılındaki paylaşımında altın külçelerine dair bir bilgi vermedi. 2022 yılındaysa güncelleme yaparak eşine ait 250 bin dolarlık altın külçe beyanında bulundu. Eleştirilerin ardından haziran ayında yaptığı açıklamadaysa külçelerden 400 bin dolarlık gelir elde edildiğini beyan etti.

Menendez 2017 yılında da yolsuzluk soruşturmasının hedefi olmuş ancak dava düşmüştü.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Amerika Birleşik Devletleri Türk Senatör rüşvet