Haber Global ekibi Şuşa'da... Kentte tarihi ve kültürel yapıların restorasyonu sürüyor

Dünya haberleri Azerbaycan

İkinci Karabağ Savaşı'nın üzerinden neredeyse 3 yıl geçti. Bölgenin imarı ve ihyası çalışmaları sürüyor. Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerdeki kültürel miras tek tek restorasyondan geçiriliyor. Şuşa'da bulunan Haber Global ekibi de çalışmaları yerinde görüntüledi.

Şuşa'da Ermeni işgalinde zarar görüp tahrip edilen yapılar tekrar ayağa kalkıyor.  Kentte tarihi ve kültürel yapıların restorasyon çalışmaları devam ediyor.

28 yıl Ermenistan işgali altında kalan şehirde evler, kamu binaları yıkılma noktasına geldi.
Yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel yapıların da tahribata uğratıldığı kent aslına döndürülüyor.

Karabağ’ın imarı ve ihyası çalışmaları Şuşa’da da devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yukarı Gövher Ağa Camii'nin restorasyonu biterken aşağı Gövher Ağa Camii'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Cami ibadete açık. Ayrıca postane, valilik binası gibi birçok noktada restorasyon çalışması yapılıyor. Butik oteller inşa ediliyor. Zarar gören bütün tarihi binalarda çalışmalar yapılıyor.
çalışmalar kentin tarihi dokusunu bozmadan gerçekleştiriliyor.

Karabağ’ın yolları yeniden yapılıyor. Arkamızda da o yollardan yeni Şuşa yolu buluyor. Hemen üstündeyse şehrin kentin geri alınmasında kullanılan zafer yolu buluyor. Diğer yanda da yeni yol bulunuyor.

Türk dünyası ve Şuşa için önemli isimlerin heykelleri de sergileniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan şuşa kent tarih restorasyon