Tüm dünya tepki gösterirken, iki ülkeden Rusya’ya destek geldi

Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin suriye
Tüm dünya tepki gösterirken, iki ülkeden Rusya’ya destek geldi

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasına Türkiye dahil tüm dünyadan tepkiler yükselirken, bazı ülkeler Rusya'ya destek açıklamasında bulundu.

Suriye hükümeti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğu Ukrayna’da Moskova destekli ayrılıkçıların elindeki iki bölgeyi bağımsız olarak tanıma kararını “desteklediğini” söyledi.

Devlete ait Suriye Haber Ajansı tarafından aktarılan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad, Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ve Luhansk Halk Cumhuriyeti (LNR) ile “işbirliği yapacağını” ifade etti.

Mekdad, Şam’daki müttefik ilişkilerinden sorumlu Rus politikacı Dmitry Sablin’in Doğu Ukrayna’daki durum hakkında Beşar Esad ile görüşmeler yaptığı söyledi. 

NİKARAGUA’DAN MESAJ

Sözcü'nün aktardığı habere göre; Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, bugün yaptığı açıklama ile Rusya’nın Ukrayna konusundaki tutumunu destekleyen ilk lider oldu. Ortega, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Moskova destekli ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen iki bölgeyi bağımsız olarak tanımakta haklı olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya donetsk Luhansk