Trump'tan ölen askerler için 'enayi' dediği iddialarına yanıt

ABD donald trump
Trump'tan ölen askerler için 'enayi' dediği iddialarına yanıt

ABD Başkanı Donald Trump, ölen ABD askerleri için 'kaybedenler' ve 'enayiler' dediği iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi. Trump, "Ölen asker kahramanlar hakkındaki "kaybedenler ve enayiler" ifadesinin tam bir uydurma ve yalan olduğu kanıtlandı" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, ölen ABD askerleri için ‘kaybedenler’ ve ‘enayiler’ dediği iddialarına sosyal medyadan yanıt verdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iddiaların yalan olduğunun kanıtlandığını ifade eden Trump, "Ölen asker kahramanlar hakkındaki "kaybedenler ve enayiler" ifadesinin tam bir uydurma ve yalan olduğu kanıtlandı. Bu açıklama hiç yapılmadı" dedi.

Trump'tan ölen askerler için 'enayi' dediği iddialarına yanıt - Resim : 1

NELER OLMUŞTU?

Amerikan Atlantik dergisi, Trump'ın 2018'de Fransa ziyareti sırasında Paris'teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur bahanesi ile ziyaret etmediğini ve Trump'ın o gün yanındakilere "O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası." dediğini iddia etmiş, derginin birçok Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde İkinci Dünya Savaşı'nda "Belleau Wood" muharebesinde hayatını kaybetmiş bin 800 Amerikalı askeri beceriksiz olarak nitelediği iddia edilmişti. 

Haberde Trump'ın 2018 yılında hayatını kaybeden Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain'in cenaze törenine ilişkin ise "O beceriksizin cenaze törenine destek vermeyeceğiz" dediği ileri sürülmüştü. 

McCain için Amerikan bayrakları yarıya indirildiğinde ise Trump'ın danışmanlarına "Kahrolası bunu niçin yapıyoruz? Bu adam lanet olası bir beceriksizdi." dediği iddia edilmişti.

 

Kaynak: DHA

Donald Trump ABD askeri