Trump: Büyük bir sahtekarlık girişimi var

donald trump abd seçimleri
Trump: Büyük bir sahtekarlık girişimi var

Beyaz Saray'da açıklama yapan Donald Trump, seçimde hile ve çalma olduğunu vurgulayarak "Bütün kilit noktalarda çok iyiydik, sonra oylarımız teker teker kaybolmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadık" dedi.

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Sayım devam ederken Trump Beyaz Saray'da açıklamalarda bulundu.

Trump, ‘‘Yasal oyları sayarsanız seçimi kolaylıkla kazandım, yasa dışı oyları sayarsanız seçimi bizden çalmaya çalışıyorlar’’ dedi. Florida, Iowa, Indiana, Ohio gibi eyaletlerde tarihi zaferler elde ettiklerini belirten Trump, seçimlerden önce kamuoyu yoklaması yapan anketleri de eleştirdi. Trump "Uydurma anketler, destekçilerimizi hayal kırıklığına uğratmayı amaçlıyor." diye konuştu

Trump şunları söyledi: 

Büyük bir sahtekarlık, seçimleri çalma ve hile girişimi var ve bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Hiç kimse seçmenlerimizi bastıramaz, susturamaz. Seçimi çalmaya, seçime hile karıştırmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'da Demokratların seçimden üç gün sonra bile oy getirmeye devam ettiklerini, kimlik göstermeden oy kabul ettiklerini gördük. Çuval çuval oy getirdiler.

Birkaç eyalet kaldı. Bütün kilit noktalarda çok iyiydik, sonra oylarımız teker teker kaybolmaya başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Pensilvanya'da neredeyse 700 bin oy öndeydik, bu sayı şimdi 90 bine düştü. Sürekli yeni oylar geliyor ve bizim gözlemcilerimizin takip etmesine izin vermiyorlar. Birçok şey oldu. Arizona'da kazanmanın eşiğindeyiz. Senato'da çoğunluğu koruduk ve orada kazandıklarımızla gurur duyuyoruz.

Söyledikleri gibi mavi bir dalga falan olmadı. Bunun yerine, büyük bir kırmızı dalga gördük. Ve bu, medyada gerektiği kadar ilgi görmedi. Cumhuriyetçi Parti'ye 4 milyon oy daha kazandırdık, bu parti tarihindeki en yüksek sayı. Cumhuriyetçiler arasında, Beyaz olmayanlardan en çok oy alan kişi oldum.

"SEÇİMLERİ YÜKSEK MAHKEME'YE GÖTÜREBİLİRİZ" MESAJI

Trump, dürüst bir seçim istediklerini ve bunun Amerikan halkının yararına olacağını kaydederek, "Ortada çok fazla dava olacak. Çünkü elimizde çok fazla delil var ve bu süreç ülkemizdeki en yüksek mahkemede bitebilir. Göreceksiniz. Çok fazla dava açacağız çünkü bu seçim bizden çalınmış olabilir. Postayla kullanılan oyların felaket olacağını aylardır söylüyorum." şeklinde konuştu.

 

Beyaz Saray Trump Biden