Trump'tan Beyaz Baretliler'e 4.5 milyon dolar yardım!

Trump'tan Beyaz Baretliler'e 4.5 milyon dolar yardım!

ABD Başkanı Donald Trump, 2016'da Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Beyaz Baretliler olarak bilinen Suriye Sivil Savunma Birliği'ne 4.5 milyon dolar yardım sağlama yetkisi verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Donald Trump'ın Beyaz Baretliler olarak bilinen Sivil Savunma birliğine 4.5 milyon dolar yardım sağlamayı kabul ettiği kaydedildi. 

Açıklamada, "Dün, Başkan Donald Trump, Birleşik Devletler adına önemli ve değerli çalışmalarını sürdürmesi için Suriye Sivil Savunması'na doğrudan destek olarak 4.5 milyon dolar ayırdı. Suriye'deki 8 yıllık ihtilaf süresince, SCD birçok etnik ve dini azınlıklar dahil 115 binden fazla kişiyi kurtardı. Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerimizi ve ortaklarımızı Suriye Sivil Savunması'na olan desteğimiz konusunda ve sivilleri dini ve etnik azınlıklar ile Suriye çatışmasının diğer masum kurbanlarını koruma çabalarımızda bize katılmaya teşvik ediyor" denildi.

Bu rakamın kaynağı grubun açıklamasına dayalı ve bağımsız olarak doğrulanmamış olmakla birlikte 'Beyaz Baretliler' 2014 yılından beri faaliyet göstermekte... Aynı zamanda Washington tarafından Mart ayında 5 milyon dolar yardım sözü verilmiş, geçtiğimiz Mayıs ayında ise Trump yönetimi fon sağlamayı bırakacağını açıklamıştı, bu açıklamanın da ardından 6.8 milyon dolar yardım gönderildi.

Donald Trump Beyaz Baretliler para yardımı ABD haberler