Trump 'Çekileceğiz' demişti, ABD, Almanya kararını açıkladı: Askeri varlığımızı artıracağız!

Almanya Joe Biden
Trump 'Çekileceğiz' demişti, ABD, Almanya kararını açıkladı: Askeri varlığımızı artıracağız!

ABD Başkanı Joe Biden'ın Almanya'dan asker çekme sürecini askıya alması kararını destekler nitelikte bir adım geldi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ülkesinin yaklaşık 500 ilave asker göndererek Almanya'daki askeri varlığını artıracağını duyurdu.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ABD'deki Biden ile Trump arasında çekişmeli geçen seçimlerin ardından Beyaz Saray'ın Almanya'daki askeri üslerden yaklaşık 9 bin 500 Amerikan askerini geri çekme kararının geri alınması olasılığının bulunduğunu dile getirmişti. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ülkesinin yaklaşık 500 ilave asker göndererek Almanya'daki askeri varlığını artıracağını duyurdu.

Almanya'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Austin, mevkidaşı Annegret Kramp-Karrenbauer ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkeden birliklerini çekme planına son verdiklerini belirterek "Bugün, Almanya'daki ABD askeri varlığını artıracağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum." dedi. Austin, "Almanya'ya yaklaşık 500 ilave asker gönderilecek." diye konuştu.

Sonbaharda yerleştirilecek 500 ilave askerin NATO müttefiklerinin siber savaşta yeteneklerini artıracağına işaret eden Austin, bunun aynı zamanda Avrupa'da savunmayı ve caydırıcılığı güçlendireceğini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer de ABD'nin kararından duyulan memnuniyeti dile getirerek bunun güçlü dayanışma işareti olduğunu ifade etti.

Kramp Karrenbauer, gelecek ABD askerleri ve ailelerinin Almanya'da kendilerini evlerinde hissetmeleri için gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Alman mevkidaşı  Annegret Kramp-Karrenbauer ile ortak basın toplantısı düzenleyen Austin, Trump'ın Almanya'dan 12 bin ABD askeri çekme kararına atıfla "Bu planları bıraktık. Bence ilave 500 asker daha görevlendirmemiz, ortaklığımızın düzeyine ve NATO'ya olan bağlılığımıza tercüman oluyor" dedi. 

ABD'nin yaptırım tehditlerine rağmen Almanya başta olmak üzere Avrupa'ya Rus gazı tedarikini artırması planlanan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesine de değinen Austin, "Kuzey Akım meselesine gelince, bu anlaşmaya ve Rusya'ya kazandıracağı nüfuza muhalefetimizi dile getirmiştik, ama  meselenin Almanya ile sahip olduğumuz muazzam ilişkinin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz, dolayısıyla Almanya ve bölgedeki diğer müttefiklerimizle ittifaklarımızı güçlendirip ilerlemek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer, Kuzey Akım 2 üzerinden gaz taşıma hacmi ile Rusya'nın 'davranışları' arasında bağlantı kurmak gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden ABD Almanya Lloyd Austin asker