Trump, Biden'ın akıl sağlığını sorguladı: İki bilişsel test yaptırdım, senin de yaptırmanı bekliyorum

AA
donald trump Joe Biden

Biden ile Trump, 2024 ABD başkanlık seçimi öncesi ilk canlı yayın tartışmasına çıktı. Trump, Biden'ın akıl sağlığını sorguladı, "İki bilişsel test yaptırdım, senin de yaptırmanı bekliyorum" dedi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaştı.

Trump program boyunca rakibine karşı net bir üstünlük sağlayamasa da Biden ikinci kez adaylık için yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi.

Trump iki defa zihin sağlığını gösteren bilişsel test aldığını ve bunları kamuya açıkladığını dile getirerek, “Bu (Biden) ise hiçbirini almadı. Onun sadece bir tane almasını, en kolayını almasını görmek isterdim.” ifadelerini kullandı.

"TOPA UZUN BİR MESAFEDEN VURABİLMENİZ GEREKİR"

Trump, iki ayrı golf şampiyonluğu bulunduğuna da işaret ederek, “Bunu yapabilmek için akıllı olmanız ve topa uzun bir mesafeden vurabilmeniz gerekir. Ben bunu yapıyorum. Biden bunu yapamaz, topu 40 metre öteye vuramaz.” diye konuştu.