Time 2020'nin en etkili 100 ismi belli oldu! Listede seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Lebron James da var

ABD
Time 2020'nin en etkili 100 ismi belli oldu! Listede seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Lebron James da var

Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Time Dergisi'nin 2020 Yılın En Etkili Kişisi ödülüne aday gösterilen siyasetçiler, ünlüler ve sağlık çalışanları listesinde yerini aldı. Seçilmiş Başkan Joe Biden ve Başkan Donald Trump da adaylar arasında.

Harris'le birlikte aday gösterilen diğer isimler arasında Amerikalı siyasetçi Alexandria Ocasio-Cortez, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, şarkıcı Ariana Grande, Güney Koreli pop grubu BTS ve basketbol oyuncusu LeBron James de bulunuyor.

Seçilmiş Başkan Joe Biden ve Başkan Donald Trump da adaylar arasında yer alıyor.

Black Lives Matter aktivistlerinin yanı sıra, I Will Destroy You adlı TV dizisini yazan ve dizide rol alan Michaela Coel, ödülü 2013'te de kazanan Papa Francis ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi gibi isimler de değerlendiriliyor.

ÖDÜL NASIL BELİRLENİYOR?

Derginin ödülü, 1920'lerden beri ülkedeki “yılın olayları üzerinde iyi ya da kötü büyük etkisi bulunan" bir kişiye veya gruba veriliyor. Her aday, "evet" ya da "hayır" verme fırsatına sahip okurlar ve kamuoyu tarafından oylanıyor.

 

ABD'nin Kovid-19 salgınına tepkisine öncülük eden en önemli bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci ve ülkede temel sektörlerde çalışanlar şu anda ödülün favori isimleri. Her ikisi de yüzde 81 evet oyu alırken Harris yüzde 68, Biden ise yüzde 64 oy aldı.

Harris başkan yardımcısı olmak üzere göreve seçilen ilk siyahi kadın, ilk Asyalı ve ilk kadın.

Kamala Harris Time dergisi Donald Trump Joe Biden