Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı

Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un evlendikten 3 ay sonra resmi sevgili ilan ettiği Sineenat Wongvajirapakdi'nin 1400'den fazla çıplak fotoğrafı basına sızdırıldı. Ülkede monarşi karşıtı her türlü davranışa hapis cezası veriliyor...

Sıra dışı yaşam tarzıyla dikkat çeken 68 yaşındaki Kral Vajiralongkorn Mayıs'ta eski koruması olan 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'yla evlenmiş, iki ay sonra da Sineaat'ı "resmi sevgilisi" ilan etmişti. Sineenat, Tayland'da yaklaşık 100 yıl aradan sonra"resmi sevgili" sıfatını taşıyan ilk kişi. Sineenat'ın bu unvanı aldığı törende Kraliçe Suthida da hazır bulunmuştu. Üç gün süren düğüne Sineenat da katılmıştı.

Tayland Kraliyet Sarayı, Kral Maha Vajiralongkorn'un sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'nin fotoğraflarını yayımlamış, Sarayın internet sitesi aşırı ilgi yüzünden bir süre sonra çökmüştü.

RESMİ METRES UNVANINI KAYBETTİ

​Ancak, Kraliyetten yapılan resmi açıklamaya göre, genç kadın kısa süre sonra tüm ayrıcalıklarını kaybetmiş, gerekçe olarak ise Wongvajirapakdi'nin 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' gösterilmişti. Açıklamada, "Kraliyet metresin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanıldı. 

AFFEDEREK HAREMİNE ÇAĞIRDI

Kral Maha, 2019 yılında sadakatsizlikle suçlayarak hapse attırdığı resmi sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'yi bu yaz affederek serbest bıraktı. Tayland Kralı affetiği resmi sevgilisini Almanya'daki haremine çağırdı. Alman basını, Kral Maha’nın Sineenat’ı affettiğini ve özel uçakla Almanya’ya getirdiğini ileri sürmüş, 

Alman milletvekilleri, Mayıs ayında Dışişleri Bakanlığı'ndan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'ın salgın zamanında Almanya'daki lüks bir otelde 20 cariyelik haremi ile birlikte neden kaldığına dair açıklama talep etmişti. 

İNGİLİZ BASINI FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Kralın metresinin çıplak fotoğraflarını gönderdiğini iddia eden Taylandlı aktivist, bazı fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesi ile paylaştı. Fotoğraflarda geçen yıl 'resmi metres' unvanını kaybedip hapse atıldıktan sonra kraliyet ailesine geri dönen, milyarder hükümdarın 'resmi metresi' unvanını taşıyan Sineenat Wongvajirapakdi yer alıyordu.

Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı - Resim : 4

Japonya'da yaşayan monarşi karşıtı aktivist Pavin Chachavalpongpun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Ağustos ayında kendisine isimsiz bir zarf gönderildiğini, zarfın içinden ise bir SD kart çıktığını söyledi.

Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı - Resim : 5

Zarfın içinden ayrıca Sineenat'ın hapishanedeyken telefonundan hack'lediklerini iddia eden bir mektup çıktığını aktaran aktivist, Kral'ın resmi karısı Kraliçe Suthida'nın kraliyet sarayına dönüşünü 'sabote etmeye' çalışan yakınları tarafından gönderildiğini düşünüyor. 

Fotoğraflardan bazılarında resmi metresin tamamen çıplak olduğu iddia ediliyor, ancak Pavin bu fotoğrafları yayınlamamayı tercih ettiğini söyledi.

2012 ile 2014 arasında çekilmiş olan aynı fotoğraflar, Tayland dışındaki diğer kraliyet eleştirmenlerine de gönderildi. Pavin, isimsiz zarfı Ağustos ayı sonlarında aldığını, üzerinde Fransa'dan posta damgası olduğunu ve fotoğrafların saklandığı bir SD kart içerdiğini söyledi. Pavin ayrıca neredeyse tüm fotoğrafların özçekimler olduğunu söyledi. Bazıları banyoda ya da Sineenat'ın arabasında çekilmişti.

Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı - Resim : 7

Pavin'e yazdığı imzasız mektubu gönderen kişi, fotoğrafları Ekim 2019'da tutuklanmasının ve Kral Maha Vajiralongkorn tarafından sınır dışı edilmesinin ardından edinilmiş, "Sineenat'ın telefonundan hack'lenen çok gizli dosyalar" olarak nitelendirdi. 

Pavin, hack'lenen fotoğrafların sızdırılması için zamanlamanın manidar olduğunu, özellikle Sineenat'ın serbest bırakılıp ve yeniden hareme katıldığı Ağustos ayının beklenmiş olduğunu söyledi. Aktivist Pavin ayrıca, "Bunun bir tesadüf olduğuna inanmak zor" dedi ve sızıntının Kraliçe'nin çevresinden gelmiş olabileceğini öne sürdü.

Tayland Kralı'na şok! Resmi metresinin çıplak fotoğrafları basına sızdırıldı - Resim : 8

The Times gazetesinin haberine göre, birçoğu Sineenat'ın kendisi tarafından çekildiği düşünülen fotoğraflar, Tayland monarşisi hakkında eleştirel makaleler yazan İngiliz gazeteci Andrew MacGregor Marshall'a gönderildi. Fotoğrafların gönderildiği bir diğer isim olan İngiliz gazeteci Marshall, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Görüntülerin çoğu kendi çektiği fotoğraflar ve onlarcası çok açık. Vajiralongkorn'a göndermek için bu açık fotoğraflarını çekmiş olması muhtemel görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV