Tayland Kralı resmi metresinden sonra 6 yöneticinin de unvanını aldı!

Tayland Kralı resmi metresinden sonra 6 yöneticinin de unvanını aldı!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, önce generaliyle evlenmiş, ardından 'resmi metres'i ilan ettiği yakın korumasının unvanını geri almıştı. Kral Vajiralongkorn, bu kez de altı yöneticiyi 'kötü yönetim' diyerek görevden aldı

'Resmi metresinin' unvanlarını alan Kral Vajiralongkorn, bu kez de altı yöneticiyi görevden aldı.

Kral Vajiralongkorn, aralarında bir yönetici, bir polis memuru ve iki saray muhafızının da olduğu 6 kişiyi 'son derece kötü yönetim' sergiledikleri gerekçesiyle görevden aldığını açıkladı. Kraliyetten yapılan açıklamada 6 kişinin 'pozisyonlarını kendi çıkarları için kullandığı' belirtildi.

KRAL, RESMİ METRESİNİN UNVANLARINI ALDI

MARJİNAL KRAL 'RESMİ METRESİNİN' UNVANLARINI ALMIŞTI

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, eşinden boşanıp generali olan sevgilisi Suthida ile evlenmiş, ülkenin kraliçesi ilan etmişti. 2013 yılında saray muhafızlığına katılan, ilerleyen yıllarda kralın özel koruma birliğinin komutanı olan Suthida'ya kral tarafından orgeneral unvanı verilmişti.

Tayland Kralı resmi metresinden sonra 6 yöneticinin de unvanını aldı! - Resim : 1

Evliliğinin üzerinden 3 ay geçmeden ise Kral Maha, 34 yaşındaki Sineaat'ı yakın koruması yaparak general unvanı verdi ve 'resmi metresi' ilan etti. Bu törene Kral'ın eşi de katılmıştı. 

34 yaşındaki Sineenat Wongvajirapakdi'nin resmi metres ilan edilmesiy,e mutalk monarşiden parlamenter monarşiye geçildiği 1932 yılından beri ilk kez bir Tayland Kralı çok eşli olmuştu. 

Taylanda Kraliyet Sarayı iki ay önce 'resmi metresin' fotoğraflarını yayımlamış, aşırı ilgi nedeniyle internet sitesi çökmüştü.  

Tayland Kralı resmi metresinden sonra 6 yöneticinin de unvanını aldı! - Resim : 2

Kraliyetten yapılan resmi açıklama ile Wongvajirapakdi'nin 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' gerekçe gösterilmiş, "Kraliyet, metresin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanılarak unvanları alınmıştı. 

Maha Vajiralongkorn Tayland Tayland Kralı resmi metres