Tarafını ilan etti... Elon Musk'tan Donald Trump'ın kampanyasına 45 milyon dolar bağış

Ajans Bizim
abd seçimleri Elon Musk donald trump
Tarafını ilan etti... Elon Musk'tan Donald Trump'ın kampanyasına 45 milyon dolar bağış
Fotoğraf: DepoPhotos

Amerikalı işadamı Elon Musk, Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını destekleyen ve teknoloji sektörünün diğer önde gelen isimlerinin de katkıda bulunduğu bir gruba ayda yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapmayı planlıyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre, America PAC adı altında kurulan bir siyasî eylem komitesi, kaynaklarını Trump'a kayması muhtemel eyaletlerdeki Cumhuriyetçi destekçilerini oy vermek üzere kaydolmaya teşvik etmeye ayırıyor. 

Grup, kayıtlı olanları ise posta yoluyla oy kullanmak için başvuruda bulunmaya ya da erken oy kullanmadan yararlanmaya teşvik ediyor.

FEC tarafından yayınlanan belgelere göre, “America PAC”a bağışta bulunanlar arasında Facebook'un kuruluşunda Mark Zuckerberg ile yaşadıkları sorunlar ve son zamanlarda kripto para birimlerine yaptıkları yatırımlarla tanınan Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler de yer alıyor. 

Listede ayrıca Silikon Vadisi'nin en saygın şirketlerinden biri olan özel sermaye şirketi Sequoia Capital'in ortaklarından Douglas Leone ve 2007-2021 yılları arasında Tesla'da yöneticilik yapan Antonio Gracias da bulunuyor.

Pazartesi günü yayınlanan bir mali tabloya göre, haziran ayı sonu itibariyle 8,75 milyon dolar toplayan kuruluşa katkıda bulunanlar listesinde Elon Musk'ın adı yer almıyor. Wall Street Journal'a göre, dünyanın en zengin adamı bu ay bağış yapmaya başlamayı planlıyor.

Financial Daily'nin haberine göre, Elon Musk'ın niyetinin gerçekleşmesi halinde bu, ABD'de bir seçim kampanyasına bir kişi tarafından yapılan en büyük bağışlardan biri olacak. 

2024 oylaması için bugüne kadar kamuoyunca bilinen en büyük bağış, Donald Trump'ı destekleyen bir başka süper PAC'a 50 milyon dolar veren Mellon Bank'ın varisi Tim Mellon tarafından yapılmıştı.

80 seksen yaşında olan Mellon, toplam olarak, kampanyanın başlangıcından bu yana çoğu Cumhuriyetçilere olmak üzere 100 milyon dolardan fazla para aktarmış, ancak bir kısmını da bağımsız aday Robert F. Kennedy'yi desteklemek için kullanmıştı.

Forbes dergisi web sitesi tarafından servetinin 252 milyar dolar olduğu tahmin edilen Elon Musk, mart ayında, hiçbir adayı finansal olarak desteklemeyeceğini belirtmişti, ancak cumartesi günü Donald Trump'a yönelik suikast girişiminden sonra eski başkanı desteklediğini kamuoyuna açıkladı.