Taliban'dan kritik Kabil açıklaması: Anlaşmaya varmadık!

son dakika Afganistan
Taliban'dan kritik Kabil açıklaması: Anlaşmaya varmadık!

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mujahid Afganistan'daki tahliyelere ilişkin, "Tahliyelerin 31 Ağustos'ta tamamlanmasını istiyoruz. Sürecin uzatılmasına dair bir anlaşmaya varmadık" açıklamasında bulundu. Pentagon'dan da Taliban'ın açıklamasına yanıt geldi

Taliban, Afganistan'daki gelişmeler için acil toplanma kararı alan G7 zirvesi öncesi Kabil'de basın toplantısı düzenledi. Taliban sözcüsü Zebihullah Mujahid, ülkedeki bankaların yarından itibaren açılacağını duyurdu.

Üniversitelerin eğitim vermeye devam edeceğini belirten sözcü, Ulusal televizyon ve radyo için de aynı durumun söz konusu olduğunun altını çizdi. Medya özgürlüğünün her gün geliştiğini iddia eden sözcü, "Basın özgürlüğü her gün daha çok gelişiyor. Havalimanında bekleyenler evlerine gidebilir. Onların güvenliklerini garanti ediyoruz" dedi.

Sözcü ayrıca ABD'ye 'Afgan halkını ana yurtlarını terk etmeye teşvik etmeyin' çağrısında bulundu. Havalimanındaki tahliyeler için belirlenen 31 Ağustos tarihi ile ilgili de konuşan sözcü bu tarihin uzatılmayacağının altını çizdi.

"Elçilik binalarının kapatılmasını veya çalışmalarını durdurmalarını istemiyoruz. Güvenliklerini garanti ediyoruz" diyen Mujahid, kadınların da işlerine dönebilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Listelerinde kimsenin olmadığını yineleyerek, "Geçmişte yaşanan her şeyi unuttuk" dedi. 

Mujahid ayrıca, bugün basına yansıyan CIA Direktörü'nün Taliban liderlerinden Mollagani Birader ile görüşüp görüşmediğini bilmediklerini söyledi. 

PENTAGON YANIT VERDİ

"Tahliyelerin 31 Ağustos'ta tamamlanmasını istiyoruz" diyen Taliban Sözcüsünün açıklamasına Pentagon'dan yanıt geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Afganistan'ı terk etmek isteyen tüm ABD'lileri ay sonuna kadar çıkaracağımıza inanıyoruz" denildi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber