Tahıl yüklü gemi "Razoni" denetimin ardından Lübnan'a yol aldı

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı Rusya

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’den görevlilerin yer aldığı 20 kişilik ekibin Karadeniz girişinde demirleyen mısır yüklü Razoni adlı tahıl gemisindeki incelemeleri bitti. İncelemelerini tamamlayan ekibin gemiden ayrıldığı öğrenildi.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’den görevlilerin yer aldığı 20 kişilik ekibin Karadeniz girişinde demirleyen mısır yüklü Razoni adlı tahıl gemisindeki incelemeleri bitti. İncelemelerini tamamlayan ekibin gemiden ayrıldığı öğrenildi

 

Tahıl yüklü gemi "Razoni" denetimin ardından Lübnan'a yol aldı - Resim : 1Tahıl yüklü gemi "Razoni" denetimin ardından Lübnan'a yol aldı - Resim : 2

Odessa Limanı'ndan yola çıkarak dün akşam saatlerinde Sarıyer açıklarına demir atan mısır yüklü "Razoni" yük gemisi, İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçerek Lübnan'ın başkenti Beyrut'a doğru yol alacak. 

Tahıl yüklü gemi "Razoni" denetimin ardından Lübnan'a yol aldı - Resim : 3

Ukrayna'nın Lübnan büyükelçisi, Mısır yüklü geminin Lübnan'a 4 ya da 5 günde ulaşacağını açıkladı.

Tahıl yüklü gemi "Razoni" denetimin ardından Lübnan'a yol aldı - Resim : 4

ZELENSKİ’DEN TAHIL GEMİSİ AÇIKLAMASI: DEVAMLILIK ÖNEMLİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Odesa’dan yola çıkarak İstanbul Boğazı’na gelen tahıl gemisine ilişkin yaptığı açıklamada, limanda bekleyen daha fazla gemi olduğunu ve tahıl sevkiyatının devamlılığının gerekli olduğunu belirtti.

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Zelenski, “Bugün, Ukrayna'dan tahıl taşıyan ilk gemi, Karadeniz'deki özel bir koridordan geçerek İstanbul Boğazı’na ulaştı. Şimdiki amacımız devamlılık. Diğer gemiler de var. Hem yükleme yapanlar hem de limana yaklaşan gemiler var. Süreklilik ve düzenlilik gerekli ilkedir. Tarım ürünlerimizin tüm tüketicilerinin buna ihtiyacı var. Ukrayna tarım ihracatını eski haline getirmenin neden önemli olduğu hakkında çok şey söylendi. Şimdi sadece bir detay ekleyeceğim. Çiftçilerimizin ve tarım şirketlerimizin gelecek yılın ekimi için yeterli kaynağa sahip olması için bu yıl ihracata ihtiyaç var. Bu, ülkemiz için de bir gıda güvenliği meselesidir. Şimdi önümüzdeki yılı güvence altına alıyoruz” dedi.

 

Kaynak: İHA

tahıl sevkiyatı ukrayna Rusya Odessa BM türkiye İstanbul