Suudi Prens 'uçak kazası'nda hayatını kaybetti

Suudi Arabistan Hayatını kaybetti
Suudi Prens 'uçak kazası'nda hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamaya göre Suudi Prens Talal bin Abdulaziz bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud hayatını kaybetti.

62 yaşındaki Suudi Prens Talal bin Abdulaziz bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, medyada yer alan haberlere göre uçak kazasında hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'dan yapılan resmi açıklamada ise prensin ölüm nedeni açıklanmadı.

Suudi Kraliyet Mahkemesi yaptığı açıklamada prensin vefatını duyururken Riyad'daki İmam Türki bin Abdullah Camii'nde cenaze düzenleneceğini belirtti.

Prens Talal bin Abdülaziz, Prens Bandar'ın oğlu ve ilk Suudi hükümdarı Kral Abdülaziz'in torunuydu. 1961'de doğdu, Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde yarbay olarak görev yaptı ve 2004'ten 2012'ye kadar Suudi istihbarat teşkilatı GIP'de istihbarat şef yardımcısı olarak görev yaptı.

Lübnan'ın Al Mashhad haber kaynağı, prensin Perşembe günü erken saatlerde hava kuvvetleriyle yapılan eğitim tatbikatı sırasında F-15 savaş uçağının düşmesi sonucu öldüğünü ileri sürdü.

Bahreyn'in Suudi Arabistan'a eğitim uçuşu sırasında düşen bir uçakla ilgili gönderdiği başsağlığı mesajı da iddiaları kuvvetlendirdi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suudi Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait bir F-15SA uçağının düştüğü ve uçak mürettebatının tamamının öldüğünü duyurmuştu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Turki El Maliki, uçak kazasını 7 Aralık günü öğleden sonra gerçekleştiğini doğrulamıştı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Suudi Prens 'uçak kazası'nda hayatını kaybetti - Resim : 1

Kaynak: Diğer