Suudi Arabistan'dan 'vize' kararı!

Suudi Arabistan'dan 'vize' kararı!

Son yıllarda ülkelerinde yaptıkları reform hareketlerle dikkat çeken Suudi Arabistan, şimdi de ülkesinde turizmi canlandırmak amacıyla turist vizesi programını başlatmayı planlıyor

Suudi gazete Okaz'ın haberine göre, Suudi Arabistan ülkesini turizme açmak için turist vizesi programını başlatmaya hazırlanıyor. Hükümetin bu uygulamayı ilk olarak 50 ülkeyi vize programına dahil etmesinin planlandığı aktarıldı. 

Arap gazetelerine konuşan kaynaklar, vize uygulamasının bu ay sonunda başlatılacağı yönünde bilgi verdi. Vize ücretinin ise 440 riyal (Yaklaşık 660 TL) olması bekleniyor. Daha önce hac turizmi, aile birleşmeleri ve iş ziyaretleri dışında ülkeyi turist olarak ziyaret etmek için vize programı uygulamasının olmamasına karşılık, bu kararla ülke ekonomisinin canlanacağı düşünülüyor.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, ülkeyi turizme açma planları doğrulanırken, henüz bir karar verilmediği ifade edildi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda geçtiğimiz Ekim ayında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişki olumsuz bir ivme kazanmıştı. Bu nedenle, 50 ülke arasında Türkiye'nin de yer alıp almadığı merak konusu oldu. 

Suudi Arabistan Suudi Arabistan vize vize