Striptizciler işlerine geri döndü ama fiziksel temas yasak, maske zorunlu!

Striptizciler işlerine geri döndü ama fiziksel temas yasak, maske zorunlu!

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, Kovid-19'a karşı her iki doz aşıyı da olanların artık kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun ve sosyal mesafe kuralına uymalarının şart olmadığı duyurulmuştu, ama pandemi süresince işsiz kalan striptizciler işlerine geri dönse de, kurallara takıldı

Geçtiğimiz günlerde, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkede koronavirüse karşı tamamen aşılanmış kişilerin iç ve dış mekanlarda, maske takmasının ve sosyal mesafe kurallarına uymasının gerek olmadığına karar verdi. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, yeni kılavuzu duyurarak, Kovid-19'a karşı her iki doz aşıyı da olanların artık kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun olmadığını ve sosyal mesafe kuralına uymalarının şart olmadığını belirtti. Fakat Walensky; uçaklar, otobüsler, hastaneler ve cezaevlerinde maske ve sosyal mesafe uyma kuralının sürdüğü bilgisini verdi.

ABD'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 493 artarak, 586 bin 471'e ulaştı. Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, virüs tespit edilenlerin sayısı bir günde 53 bin 585 artışla, 32 milyon 995 bin 105'e yükseldi.

Striptizciler işlerine geri döndü ama fiziksel temas yasak, maske zorunlu! - Resim : 1

SALGIN STRİPTİZ KULÜPLERİ VURDU

26 yaşındaki Kaliforniyalı striptizci Brittney, Nisan ayında San Francisco'nun yeniden açılan Gold Club striptiz salonuna tam bir yıl sonra tekrar gittiğinde, maskeli dansçılar ve sadece bir grup müşteriyle karşılaştı. Brittney, "Kalbim acıdı, çok ama çok üzücü" ifadelerini kullanırken, 6 yaşındaki oğlu için soyasının açıklanmasını istemedi ve 4 saatlik vardiyasının 1 saatini müşteri arayarak, pandemi öncesine nazaran kazancının üçte birinden bile daha az bir oranla, 150 dolar kazandığını belirtti. 

İki yıl önce, asıl işine ek gelir sağlaması için striptiz yapmaya başlayan Brittney, "Bundan sonra çoğu zaman etrafta oturan pek çok kız göreceksiniz, artık eğlenceli değil." dedi. 

Striptizciler işlerine geri döndü ama fiziksel temas yasak, maske zorunlu! - Resim : 2

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 3 bin 821 striptiz kulübünün bir kısmı yeniden açılmaya başladığında, striptizci kadınlar tamamen dönüşmüş bir sektörle karşı karşıya kalıyor. IBISWorld tarafından yapılan araştırmaya göre, sektördeki gelirin 2020'de yüzde 17.4 azaldığı, bu yıl yüzde 1.5 daha düşeceği tahmin ediliyor.

 

Örneğin San Francisco'daki yönergelere göre, yiyecek servisi de olan Gold Club gibi striptiz kulüpleri yeniden açılsa da, striptizciler ve müşterilerin maskelerini takmaları gerekiyor. Performanslar, müşterilerle fiziksel temas olmaksızın yalnızca sahne danslarıyla sınırlı. Bir striptizcinin gelirinin büyük miktarını oluşturan kucak dansları ve özel "VIP" odalar hala yasak.

Pandemi sırasında, striptizcilerin daha gevşek koronavirüs önlemleri olan Teksas ve Florida gibi bölgelere gittiği, California, Sunnyvale'deki Cheetahs Gentleman's Club'ın ortak sahibi ve yöneticisi Bob Tapella, dansçıların yaklaşık yüzde 60'ının başka bir yerde iş bulmak için eyaleti terk ettiğini ifade etti.

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Pandemi koronavirüs