Avrupa'nın en büyük genelevi 'Pascha' salgına dayanamayarak kapandı

Almanya koronavirüs
Avrupa'nın en büyük genelevi 'Pascha' salgına dayanamayarak kapandı

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iflas duyurusunda bulunan Almanya'nın Köln kentinde bulunan 11 katlı, 9 bin metrekare kullanım alanlı 'Pascha' isimli genelev, salgında ikinci dalgasına dayanamayarak iflasını açıkladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Almanya’nın Köln kentinde bulunan Ehrenfeld semtindeki genelevin iflas başvurusunda bulunduğu bildirilmiş, Alman basınında yer alan haberlerde, Avrupa’nın en büyük genelevlerinden biri olduğu belirtilen işletmenin iflasının, koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde bu tip işletmelerin kapatılmış olmasından kaynaklandığı belirtilmişti.

60 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLMİŞTİ

Genelevi işleten şirketin genel müdürü Armin Lobscheid, Köln Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iflas başvurusunu verirken, Ehrenfeld Horn caddesi üzerinde 11 katlı bir binada faaliyet gösteren işletmenin maliyetlerini karşılayamadığı ve binada temizlikten güvenlik görevlilerine kadar 60 kişinin çalıştığı bildirilmişti. Ayrıca, salgının başından beri hiçbir geliri olmayan işletmenin, çalışanlarına maaş ödemesi yapamadığı da ifade edilmişti.

İKİNCİ DALGAYA KARŞI DİRENEMEDİ

Daha önce iflas başvurusu yapan ancak koronavirüs yardımları ve hijyen konsepti ile yeniden açılan Avrupa'nın en büyük genelevi Pascha'nın (Paşa) iflası açıklandı.

Pascha'yı işleten şirketin genel müdürü Armin Lobscheid, "Artık dayanamazdık. Tüm işçilerin işine son verdik, aylık masrafları karşılayacak gücümüz kalmadı" açıklamasında bulundu.

Her kata bir ülkenin adının verildiği, 7'nci katın adının Türkiye olduğu genelev, 'memnun kalmayanların parasını iade' garantisiyle çalışıyordu.

Öte yandan, Pascha'da 126 özel oda, bir restoran, güzellik merkezi, butik, çamaşırhane, güneşlenme merkezi, büfe gibi yerlerin dışında kendi özel gazeteleri bile vardı. Almanya’da seks işçiliği yasal ve devlet tarafından denetleniyor. 

Almanya'daki seks işçileri serbest meslek erbabı olarak nitelendirilip vergi ödüyorlar ve hükümetin koronavirüs pandemisi sırasında serbest meslek çalışanlarına yardım amaçlı oluşturduğu fondan finansal destek almaya teorik olarak hakları var. 

Ancak bazı seks işçileri yasadışı olarak çalışıyorlar. Bazıları ise genelevler tekrar açılana kadar geçimini sağlamak için sokakta müşteri aramaya çıkıyorlar. 

Berlin'deki Erotik ve Cinsel Hizmet Sağlayıcılar Birliği adlı lobi grubundan Susanne Bleier Wilp'in yaptığı açıklamaya göre Almanya'daki tahmini 100 bin ila 200 bin seks işçisinin yüzde seksenini çoğunlukla Bulgaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna uyruklu yabancılar oluşturuyor.  

Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında bilanço ağırlaşıyor. Almanya'da Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 11 bin 897 yeni koronavirüs vakası tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 787 bin 410’a yükseldiği bildirildi. Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 944 kişinin hayatını kaybettiği, toplam can kaybı sayısının 35 bin 518’e ulaştığı aktarıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV