Stoltenberg'den NATO müttefiklerine 'Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlama' çağrısı

BRÜKSEL/AA
NATO Rusya Ukrayna Savaşı Jens Stoltenberg Dünya haberleri
Stoltenberg'den NATO müttefiklerine 'Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlama' çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin Ukrayna'ya sağladığı mühimmatın yeterli gelmediğini ifade ederek, daha fazlası için çağrıda bulundu. Stoltenberg, Rusya'da gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin de bir değerlendirme yaptı.

NATO karargahında İttifak'ın 2023 faaliyet raporuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kritik açıklamalarda bulundu. 

Ukrayna'nın cesaretinin değil mühimmatının azaldığını ifade eden Stoltenberg, "NATO müttefikleri, Ukrayna'ya yeterli mühimmat sağlamıyor. Bunun savaş sahasına sonuçları her gün yansıyor." değerlendirmesini yaptı.

Stoltenberg, şöyle devam etti:

"Bu nedenle müttefiklerin, Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlamak ve harekete geçmek için gerekli kararları alması acil bir ihtiyaçtır. Bu, benim tüm başkentlere mesajımdır."

Hem ABD hem Kanada hem de Avrupa'nın daha fazlasını yapmaları gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, "Ukrayna'ya ihtiyaç duyduklarını sağlayabilecek ekonomiye sahibiz. Bu, kararların alınması ve Ukrayna'ya desteğin önceliklendirilmesi konusu da siyasi irade meselesidir. Bu nedenle savunma sanayisine daha fazla yatırım yapılması yönünde kararlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

KARADENİZ'DE NATO MÜTTEFİKLERİYLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ

Ukrayna'nın en büyük zaferlerinden birinin Rusya'yı Karadeniz'de geri püskürtmek olduğunu belirten Stoltenberg, bunun Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'la yakından çalışarak elde edildiğini söyledi.

Stoltenberg, bu başarının Ukrayna ordusunun yeteneklerinin yanı sıra NATO müttefiklerinin sağladığı gelişmiş silahlar sayesinde olduğunun altını çizdi.

RUSYA'DAKİ SEÇİMLER

Rusya'da 15-17 Mart'ta yapılacak seçimlerle ilgili soru üzerine Stoltenberg, özgür ve adil seçimlerin ancak rekabet ortamında, bağımsız basının varlığında mümkün olacağını belirterek, "Rusya'daki seçimler özgür ve adil olmayacak." görüşünü paylaştı.