Soru işaretlerine neden olmuştu, Putin aşı kararını verdi!

Kremlin Rusya Vladimir Putin
Soru işaretlerine neden olmuştu, Putin aşı kararını verdi!

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in koronavirüs aşısını olmaya karar verdiğini söyledi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in koronavirüs için geliştirilen Rus aşısı Sputnik V aşısını olmaya karar verdiğini açıkladı.

Rusya’da 60 yaş üstü kişilere yarından itibaren aşı uygulaması başlatılacağı duyurulması üzerine 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aşı olup olmayacağı merak konusu oldu. Daha önce yaptığı açıklamalarda sırası geldiğinde aşı olacağını ifade eden Putin, kendi ülkesinde geliştirilen Sputnik V aşısına güven duyduğunu dile getirmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, ülkede 60 yaş üstü kişilere aşı uygulama kararının ardından Putin’in ne zaman aşı olacağı ile ilgili soruya açıklık getirdi. Putin’in aşı olacağını ifade eden Peskov, yakın bir gelecekte Putin’in bu konuda açıklama yapacağını aktardı. Peskov, Putin’in aşı olacağını, böyle bir karar aldığını ve formalitelerin bitmesini beklediğini açıkladı.

Peskov, Rusya’da yayın yapan vesti.ru sitesinde yayınlanan açıklamasında "Yakın bir gelecekte başkanın kararı açıklayacağını bekleme hakkımız var. Kendisinin (açıklamayı) yapacağını söyledi. Aşı olacağını, böyle bir karar aldığını ve formalitelerin bitmesini beklediğini söyledi" dedi.

"DEVLET BAŞKANI ONAYLANMAMIŞ BİR AŞIYI KULLANAMAZ"

Rus lider, ilk açıklanan "Sputnik V" aşısının kızı üzerinde denendiğini açıklamıştı. Putin yaptığı açıklamada bu duruma değinerek, kızının sağlığının gayet iyi olduğunu ve normal hayatına devam ettiğini söyleyerek, "Her şey yolunda. Daha biraz önce onunla telefonda konuştum. Tanrıya şükür kendini iyi hissediyor. Kızımın kanında virüse karşı antikor oluştu." ifadelerini kullanmıştı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilerle yaptığı telefon görüşmesinde, "Devlet Başkanı onaylanmamış bir aşıyı kullanamaz. Toplu aşılama henüz başlamadı. Dahası, tabii ki devletin lideri aşılamada gönüllü olarak yer alamaz. Bu imkansız" ifadelerini kullanmış, Putin'in "gerekli görürse" aşıyı yaptırıp yaptırmama konusunda halkı bilgilendireceğini söylemişti. 

"SIRA BANA GELMEDİ"

Putin yıl sonu düzenlediği basın toplantısında da kendisine yöneltilen soru üzerine, "Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama koronavirüsle mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım. Uzmanlarımız halka uygulanmakta olan aşıların şu an için belli bir yaş aralığındaki vatandaşlar için olduklarını söylüyorlar, benim yaşımda olanların sırası henüz gelmedi" yanıtı vermişti. 

 

Kaynak: DHA

Dmitry Peskov