'Son prenses' Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanako hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti Dünya haberleri ABD
'Son prenses' Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanako hayatını kaybetti

ABD'nin Hawaii eyaletinde yıkılan monarşinin son temsilcisi, 'son prenses' olarak anılan Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanako, 96 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'nin Hawaii eyaletinde 'son prenses' Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanako, 96 yaşında arkasında büyük bir servet bırakarak yaşamını yitirdi.

MONARŞİ YIKILANA KADAR KRALLIKLA YÖNETİLİYORDU

1893'te monarşi devrilene kadar krallıkla yönetilen Hawaii'de, ABD'nin tek kraliyet sarayı olan Iolani Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kawananakoa'nun öldüğü sırada yanında 69 yaşındaki eşi Veronica Gail Worth'un olduğu bildirildi.

MİRASI

Babasından 125 milyon dolarlık şeker plantasyonu miras kalan, yarış atlarıyla servetini iki katına çıkaran 'Son Prenses Kawānanako, 2017'de geçirdiği felç sonrasında servetini yönetecek kapasitede olup olmadığına yönelik bir dava süreciyle karşı karşıya kalmıştı.
Sonunda servetinin yönetimini kaybeden Kawananakoa, mahkemede göz yaşı dökmüştü.

CİNSEL KİMLİĞİ TARTIŞILMIŞTI

Sözcü'de yer alan habere göre, resmi bir kraliyet unvanı bulunmamasına karşın Hawaii monarşisinin yaşayan tek temsilcisi olan Kawananakoa'nın cinsel kimliği de tartışmalara yol açmıştı.

Eşi Veronica Gail Worth, Kawananakoa için “Hawaii'ye ve halkına olan sevgisiyle hatırlanacak. Ben onu tüm kalbimle özleyeceğim” ifadelerini kullandı.

20 yıldır birlikte olan çift, prensesin felç geçirmesinden hemen sonra evlenmişti.

Kısa bir süre bir erkekle nişanlı kalan Kawananakoa, uzun süreli ilişkileriniyse kadınlarla yaşamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Hawaii