Son Dakika! Tarih 1 Mart 2022! Rusya-Ukrayna savaşının 6. günü! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler

Gündem haberleri Dünya haberleri Ukrayna Rusya Rusya Ukrayna Savaşı son dakika

Rusya Ukrayna savaşı 6. gününde. Her geçen dakika daha da şiddetlenirken, son dakika haberleri de peş peşe geliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, orduya özel görev emri verdi. Zelenskiy ise "Zafer bizim olacak" mesajını yineledi. İşte Rusya-Ukrayna savaşının 6. gününde dakika dakika yeni gelişmeler.

Rusya Ukrayna savaşı giderek daha geniş bir alana yayılırken, Rusya tüm Ukrayna hava sahasını kontrol altına aldı. Kiev'in kontrolünü ise hala Rus güçleri alabilmiş değil ancak iki kritik şehri düşürdü. Öte yandan, Rusya'nın takviye ettiği 64 kilometre uzunluğunda olduğu tahmin edilen konvoy uydudan görüntülendi. Konvoyun Kiev'e doğru ilerlediği belirtiliyor. Zelenskiy ise, Kiev'in savunması için önemli bir hamle yaptı. Zelenskiy, savaş dönemi için General Nikolay Jernov'u Kiev askeri yönetiminin başına atadı. İşte dakika dakika son gelişmeler...

*Haberimiz yeni gelişmelerle ilgili anlık güncellenmektedir. Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için lütfen sayfayı yenileyin... 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ 7. GÜNÜNDE DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER

ÇİN'DEN ARABULUCUK TALEP ETTİ

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Vang Yi, karşı tarafın talebiyle Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile telefonda görüştü. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya ile savaşta ateşkes için Çin'e ara buluculuk yapması çağrısında bulundu.

Görüşmede Kuleba, Vang'a Ukrayna-Rusya arasındaki ilk tur müzakereler hakkında bilgi verirken çatışmanın sona erdirilmesinin, ülkesinin bir numaralı önceliği olduğunu vurguladı.

Çinli Bakan Vang ise Ukrayna'da çatışmanın başlamasıyla hızla değişen durumu kaygıyla izlediklerini ve sivillerin zarar görmesinden endişe duyduklarını belirterek Çin'in taraflara sorunu müzakere yoluyla çözmeye çağrısını yaptığını ve siyasi bir çözüme katkı sağlayacak tüm yapıcı uluslararası çabaları desteklediğini vurguladı.

 

ABD, HAVA SAHASINI RUSYA'YA KAPATTI

 ABD, hava sahasını tüm Rus uçaklarına kapattı.

BOEING'DEN RUSYA KARARI

 Boeing, Rus havayolları için hizmet ve teknik desteği askıya aldı.

HARLEY-DAVIDSON TÜM SEVKİYATLARI ASKIYA ALDI

 Harley-Davidson, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle, Rusya'ya yapılacak olan tüm sevkiyatların askıya alındığını duyurdu.

PUTİN'E ÇAĞRI

Moskova'daki Gagarinsky belediye bölgesinin Milletvekilleri Konseyi, Ukrayna topraklarındaki askeri operasyonları kınadı ve Vladimir Putin'i askerlerini derhal geri çekmeye çağırdı.

EXXONMOBIL OPERASYONLARINI DURDURACAK

ABD'li enerji şirketi ExxonMobil, Rusya'daki Sakhalin-1 doğal gaz ve petrol üretim sahasındaki operasyonlarını durduracağını ve ülkede yeni yatırım yapmayacağını bildirdi.

UKRAYNA ORDUSUNDAN YENİ AÇIKLAMA

Rus ordusu, Harkov'a çıkarma yaptı. Ukrayna Ordusu "Rus Çıkarma Birliği Harkov'a çıkarma yptı. Kuzey bölgesi askeri tıp klinik merkezine indi ve burada çatışma" açıklaması yaptı.

"BELARUS SALDIRIYA GEÇEBİLİR"

 Ukrayna Savunma Bakanlığı "Belarus ordusu saldırıya geçebilir" açıklamasında bulundu.

BM'DE RUSYA'YI "YALANLARA DAYALI SAVAŞ" BAŞLATMAKLA ELEŞTİRDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda ikinci gününü tamamlayan Ukrayna olağanüstü toplantısında Rusya’yı eleştirdi.

Ukrayna’da devam eden savaşı Rusya’nın “yalanlara dayalı saldırganlık savaşı“ şeklinde tanımlayan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, şöyle devam etti:

“Rusya bu (BM) düzenine vahşice saldırdı. İşte bu yüzden bu savaş sadece Ukrayna için değil, sadece Avrupa için değil, hepimiz içindir. Rusya’nın bu savaşı yeni bir döneme işaret ediyor. Bu bir dönüm noktasıdır. Dünün belirginlikleri bitti, bugün hiçbirimizin seçmediği yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Başkan Putin'in bize dayattığı bir gerçekle.”

"RUSYA'YA GEREKİRSE DAHA FAZLA FİNANSAL BASKI UYGULAMAYA HAZIRIZ"

 ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından alınan ekonomik önlemlerin, Rusya ekonomisi üzerinde zayıflatıcı bir etkisi olmasının beklendiğini, ülkeye yönelik gerekirse daha fazla finansal baskı uygulamaya hazır olunduğunu ifade etti.

RUSYA’DA İKİ MUHALİF MEDYA KURULUŞUNUN İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM ENGELİ

 Rusya’da muhalif iki medya kuruluşuna ait internet sitesine, Rusya’nın Ukrayna’daki özel operasyonu hakkında yalan bilgi yaydığı gerekçesiyle erişim engeli konuldu.

DÜNYA BANKASINDAN UKRAYNA İÇİN 3 MİLYAR DOLARLIK DESTEK PAKETİ HAZIRLIĞI

Dünya Bankasının gelecek aylarda Ukrayna için 3 milyar dolarlık bir destek paketi hazırladığı, bunun bu hafta onaya sunulacak en az 350 milyon dolarlık bütçe desteğiyle başlayacağı bildirildi.

APPLE, RUSYA'DAKİ TÜM SATIŞLARINI DURDURDU

 Apple, Rusya'daki tüm ürün satışlarını durdurduğunu bildirdi.

FORD, RUSYA'DAKİ OPERASYONLARINI ASKIYA ALDI

ABD'nin büyük otomobil üreticilerinden Ford, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

KİEV'DE PATLAMA SESLERİ

 Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde patlama sesleri duyuluyor.

7 KİŞİ ÖLDÜ

Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkov kentinin valilik binasına düzenlediği füze saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi.

NIKE'DAN RUSYA KARARI

Nike, Rusya'da internet üzerinden satışlarını durdurdu.

BMW, RUSYA'YA ARAÇ ÜRETİMİNİ ASKIYA ALDI

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, Rusya'ya araç ihracatını ve ülkedeki yerel üretimi durduracağını açıkladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'ya yaptırımlar konusunda "Biz genel anlamda bu tür yaptırımlara ilkesel olarak katılmadık. Bu yaptırımlara da katılma eğilimimiz yok" dedi.

Çavuşoğlu, Rusya’nın Karadeniz filosuna kayıtlı olmayan bazı gemilerini Boğazlardan geçirme talebini geri çekmesini istediklerini, Moskova yönetiminin bunu kabul ettiğini söyledi.

RUS ORDUSUNDAN HARKOV'A AĞIR BOMBARDIMAN

Rus güçleri, Ukrayna'nın ikinci en büyük kenti Harkov'u aralıksız bombalıyor, çok sayıda sivil can kaybı olduğu bildiriliyor. 

RUSYA'YA 'SOYKIRIM' DAVASINDA YENİ GELİŞME

Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna'nın Rusya'ya açtığı davanın ilk duruşmalarının 7-8 Mart'ta yapılacağını açıkladı.

LUKAŞENKO: ERDOĞAN İLE BİRLİKTE PUTİN VE ZELENSKİY’İ GÖRÜŞTÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i bir araya getirmek için çabaladıklarını bildirdi.

YABANCI PARA BİRİMLERİYLE İHRACATA LİMİT

Kremlin: Putin, yabancı para birimleriyle 10 bin doları geçen ihracatı yasakladı. Yasak sadece nakit için geçerli olacak ve yarından itibaren yürürlüğe girecek.

RUS BANKALARININ SWIFT SİSTEMİNDEN ÇIKMASINA ONAY

 Reuters'dan aktarılan habere göre, Avrupa Birliği (AB), 7 Rus bankasının Swift sisteminden çıkmasını onadı. 

NATO ÜLKELERİNİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI ACİL TOPLANIYOR

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, 4 Mart’ta Ukrayna gündemiyle acil toplanacak. 

RUS NÜKLEER DENİZALTILARI TATBİKAT YAPIYOR

AP: Rus nükleer denizaltıları, Putin'in nükleer kuvvetlerine Batı ile olan gerilim konusunda yüksek alarma geçme emri vermesinin ardından tatbikatlar için yola çıktı. 

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ŞEHRİN YÖNETİM BİNALARI KONTROL ALTINDA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Rus güçleri Herson'a girdi ama şehrin yönetim binaları hala kontrolümüz altında. 

RUSYA'DAN MİSİLLEME

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın BM'de 12 Rus diplomatının sınırlanmasına misilleme yapacağız.

AP'DEN UKRAYNA'YA ADAY STATÜSÜ ONAYI

Avrupa Parlamentosu, Ukrayna'ya AB adayı ülke statüsü veren kararı onayladı. 

UKRAYNA'YA ADAY STATÜSÜ

Avrupa Birliği Parlamentosu, Ukrayna'ya aday statüsü verilmesini tavsiye etti.

ZELENSKIY BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. İki lider Rusya'ya karşı yaptırımlar ve savunma yardımları konularını konuştu. Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarının mümkün olan en kısa sürede durdurulması gerektiğini söyledi. Biden'a desteği için teşekkür etti. 

Rusya'nın saldırganlığına karşı kendisini savunan Ukrayna'ya – güvenlik yardımı ve insani yardım dahil – devam eden desteğimizi görüşmek üzere Başkan Zelenskiy ile konuştum. Rusya'yı sorumlu tutacağız ve yaptırımlarımızın zaten yıkıcı bir etkisi var.

KİEV'DEKİ TV KULESİNDEKİ PATLAMADA CAN KAYBI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, başkent Kiev'deki TV kulesi patlamasında en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenskiy, "Holokost anıtının yanına 80 yıl sonra bomba düştüğünde dünya sessiz kalırsa 80 yıl boyunca "bir daha asla" demenin ne anlamı var. En az 5 kişi öldü. Tarih tekerrürden ibaret" dedi. 

Ukrayna ordusu: Kiev TV Kulesi, 1941'de Naziler tarafından vurulan 30 binden fazla Yahudi ve Ukraynalının gömüldüğü Babi Yar'ın yanında bulunuyor.

ABD: RUSYA'NIN KİEV'DEKİ İLERLEYİŞİ DURDU

 Amerikalı bir yetkiliden alınan bilgiye göre, Ukrayna'nın Odessa kenti yönünde büyük bir Rus askeri ilerlemesi olmadığı ve Rusya'nın Kiev'deki ilerleyişinin durduğu öğrenildi. 

ABD'li yetkili ayrıca Rusya'nın işgal sırasında bazı askeri uçaklarını kaybettiğine dair kanıtlar olduğunu söyledi. 

KLİÇKO'DAN TV KULESİ SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

 Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Düşman başkente saldırıyor! Ön bilgilere göre, Kiev TV kulesi iki füze tarafından hasar gördü. TV kulesine elektrik sağlayan trafo merkezinin yanı sıra TV kulesinin üzerindeki donanım da hasar gördü.

ZELENSKİY'DEN YENİ AÇIKLAMA

 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Müttefiklerimiz bizi NATO'da istemiyorlarsa o zaman güvenlik garantisi versinler. Güvenlik garantileri yasal olarak uygulanabilir olmalıdır.

ABD: RUSYA, UKRAYNA'YA 400'DEN FAZLA FÜZE ATTI

 ABD'li bir yetkili şu bilgileri kaydetti: "Rusya şu ana kadar Ukrayna'ya 400'den fazla füze attı. Rusya, Ukrayna üzerinde hava hakimiyetine sahip değil."

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BODNAR'DAN MONTRÖ AÇIKLAMASI

 Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: (Montrö Sözleşmesi) Türkiye bu bağlamda anlaşmanın maddelerine titizlikle uyuyor ve bu yüzden minnettarız. Bugünkü durumda çok adil bir karar ve uygulanması lazım. Ukrayna'da savaş devam ediyor. Rusya'nın askeri operasyon olarak adlandırıldığı olay Ukrayna halkına yapılan bir soykırımdır.

PETROL REZERVLERİ AÇIKLAMASI

ABD ve müttefikleri, stratejik petrol rezervlerinin yaklaşık 60 milyon varilini serbest bırakmayı kabul etti.

KULEBA: SAVAŞTAN UKRAYNA GALİP ÇIKACAK

 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Rusya'ya karşı verilen savaştan Ukrayna’nın galip çıkacağını belirterek, “Tüm dünya bizi destekliyor" dedi.

KİEV'DE TELEVİZYON KULESİ VURULDU

Rusya Savunma Bakanlığının uyarı yaptığı operasyon başladı. Ukrayna ordusunun istihbarat için kullandığı tesisler vuruluyor. Kiev'de televizyon kulesi vuruldu.

Ukrayna basınından alınan bilgilere göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'de televizyon kanalları geçici bir süreliğine kapalı olacak. Yedek kapasitenin kısa süre içerisinde devreye girmesi bekleniyor. Bu süre içerisinde halka radyo istasyonlarını takip etme önerisinde bulunuldu.

İNGİLTERE UKRAYNA'DA SAVAŞMAYACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşmayacaklarını açıkladı. Johnson açıklamasında, "Putin, daha fazla NATO ile karşı karşıya kalacak, daha azıyla değil eğer NATO'yu püskürtebileceğini sanıyorsa yanılıyor" dedi. 

BEYAZ SARAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

Beyaz Saray: Rusya'nın Ukrayna'daki olası savaş suçlarını yakından inceliyoruz. Rusya'nın Ukrayna'da barbarca ve korkunç eylemler içinde olduğunu görüyoruz. 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN'DAN 'ACİL' ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BM İnsan Hakları Konseyi Toplantısında konuştu. Blinken, "Acil şekilde Rusya, Ukrayna'dan çekilmeli. Bu tek taraflı bir saldırı, Rusya hesap verebilmeli. Yanlış argümanlar sunanlar durumu siyasi hale getiriyorlar, politize ediyorlar. Bizim bu saldırıyı insan hakları savunması olarak ele almamız gerekiyor. Kremlin'in insan haklarına saygı duyması gerekiyor. Sorumlular eylemleri nedeniyle ceza almalı" dedi. 

ERDOĞAN: ATEŞKES İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Hollanda Başbakanı Rutte ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları için, "Ateşkes için çaba gösteriyoruz" dedi. 

KREMLİN'DEN AB ÜYELİĞİ AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) başvurusuna ilişkin, "AB askeri bir blok olmadığı için stratejik bir güvenlik sorunu oluşturmuyor" dedi. 

HARKOV'DA EVE BOMBA ATARKEN VURULAN UÇAK DÜŞTÜ: 8 ÖLÜ, 8 YARALI

Ukrayna basınında yer alan habere göre, Harkov'u bombalayan Rus uçağı düşürüldü. Novobavarskiy bölge yönetimi başkanı Tatyana Tidbulnik'in verdiği bilgiye göre, uçak eve bomba atarken vuruldu ve düştü. Evde 8 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

ZELENSKİY'DEN YENİ AB ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Almanya Başbakanı Scholz ile yaptığı görüşmede, Ukrayna üzerindeki hava sahasını kapatma gereğini belirtti ve ülkenin AB'ye kabulü için çalışmaların hızlandırılması çağrısında bulundu.

"MÜZAKERELERİN İKİNCİ TURU YARIN"

Rus ajansı TASS'a konuşan Rus kaynak, "Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 2. turunun 2 Mart'ta yapılması planlandı" dedi. Görüşmelerin Polonya-Belarus sınırında olacağı öğrenildi. 

KULEBA: DÜNYA PUTİN'DEN ARINIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Dünya Putin'den arınıyor. Anti Putin koalisyonu Rusya'ya darbe üstüne darbe vuruyor" dedi. 

RUS SAVAŞ UÇAKLARI UYDUDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu sabah çekilen bir uydu görüntüsünde Belarus'un güneyindeki Luninets hava üssünde 31 adet Su-25 ve iki Mi-8/Mi-17 çok amaçlı helikopter görülüyor.

Son Dakika! Tarih 1 Mart 2022! Rusya-Ukrayna savaşının 6. günü! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 1

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: KİEV'DEKİ ASKERİ HEDEFLERİ VURACAĞIZ

Rusya'dan yapılan açıklamada, "Kiev'deki askeri hedefleri vuracağız. Güvenlik servisi ve özel birliklere saldırı düzenlenecek. Bu noktaların yakınında yaşayanlar evlerini terk etsin" denildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’de Ukrayna istihbaratına ait "enformasyon saldırısı" yapan merkezi yüksek hassasiyetli silahlarla vuracağını duyurdu.

KİEV'DE ÖNLEMLER ALINIYOR

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de aralıklara siren sesleri duyulmaya devam ediyor. Bazı caddelere toprak ile yığınak yapıldığı görüldü.

Son Dakika! Tarih 1 Mart 2022! Rusya-Ukrayna savaşının 6. günü! İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler - Resim : 2

KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YENİ TREN SEFERİ AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yeni açıklama: Bugün saat 19:00’da Kiev’den bir tren kaldırılması planlanmaktadır. Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce saat 18:00'e kadar, güvenliğinize azami özen göstermek suretiyle, Kiev Merkezi Tren Garı’na gitmeniz beklenmektedir.

BAKAN AKAR, ŞOYGU İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda bir görüşme yaptı. İki savunma bakanı Ukrayna'daki son durumu konuştu.

 

"UKRAYNA'NIN AZAK'A ÇIKIŞI ENGELLENDİ"

Rusya Savunma Bakanlığı, "Ukrayna birliklerinin Azak Denizi'ne çıkışı tamamen engellendi" açıklamasında bulundu.

PRENS CHARLES'TAN UKRAYNA MESAJI

 Prens Charles, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali acımasızca bir saldırı" açıklamasında bulundu.

ZELENSKİY AP'YE SESLENDİ, AYAKTA ALKIŞLANDI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Zelenskiy, "16 çocuk öldürüldü ve Putin altyapı vuruldu diyor. El ele verip Putin rejimi ile savaşmayı sürdüreceğiz" dedi. Zelenskiy'nin konuşması ayakta alkışlandı.

UKRAYNA, ALMANYA'DAN SAVAŞ GEMİSİ VE DENİZALTI SATIN ALMAK İSTİYOR

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı satın almak istediklerini söyledi. Melnyk, "T-online" internet sayfasına verdiği röportajda, savunma yeteneklerini güçlendirmek için Ukrayna'nın silahlandırılması gerektiğini artık tüm ortakların görmesi gerektiğini belitti. Almanya'nın burada önemli rol oynayabileceğini aktaran Melnyk, "Alman silah şirketlerine savaş gemisi ve deniz altı sipariş vermek istiyoruz." dedi. 

İNGİLTERE:UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDEMEYİZ

İngiltere Başbakanı Johnson "Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edemeyiz. Bunu yaparsak Rusya ile direkt çatışmaya girmemize sebep olur" dedi.

Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "barbarca taktikler” kullandığını söyledi.

KİEV'DE SAVAŞ HAZIRLIĞI

Zelenskiy, savaş dönemi için General Nikolay Jernov'u Kiev askeri yönetiminin başına atadı.
Açıklamada, "Vitali Kliçko, Kiev belediye başkanı olmaya devam ediyor ve askeri başkanla birlikte çalışacak. Savaştan sonra her şeyi yerine geri getireceğiz" denildi. 

UKRAYNA 2 ÜLKEDEN BÜYÜKELÇİLİKLERİNİ ÇAĞIRDI

Ukrayna, Kırgızistan ve Gürcistan'daki Büyükelçiliklerini geri çağırdığını duyurdu.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Misket ya da vakum bombası kullandığımız iddiaları yalan. Putin şu aşamada Zelenskiy ile görüşme planlamıyor. Savaş suçu iddialarını reddediyoruz" denildi.

NATO'DAN RUSYA AÇIKLAMASI

 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya-Ukrayna savaşının 6. gününde yeni bir açıklama yaptı. Stoltenberg açıklamasında "NATO Ukrayna'nın yanındadır" mesajını verdi.

MACARİSTAN'DAN UKRAYNA'NIN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

 Macaristan, Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliği adaylığını destekleyeceğini açıkladı

660 BİNDEN FAZLA KİŞİ UKRAYNA'DAN AYRILDI

 BM: Son 6 günde 660.000'den fazla kişi Ukrayna'dan ayrıldı

RUSYA'DAN NÜKLEER SİLAH MESAJI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna'nın nükleer teknolojiye sahip olduğunu öne sürerek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" dedi.

"UKRAYNA'DAKİ ASKERİ OPERASYON DEVAM EDECEK"

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Rus Silahlı Kuvvetleri, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar Ukrayna'da özel askeri operasyon yürütmeye devam edecek. Rusya'yı Batı'dan gelen askeri tehdide karşı korumak, Ukrayna'daki özel harekatın ana görevidir.

"UKRAYNA DÜŞMEYECEK"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Ukrayna düşmeyecek, hem sahada hem uluslararası mahkemelerde savaşacağız" dedi.

HARKOV BOMBARDIMAN ALTINDA

Ukrayna'nın Harkov kenti yoğun bombardıman altında. Bölgede çok sayıda patlama sesleri duyuldu. En az 10 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı duyuruldu. 

BELARUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ

Belarus, Rus kuvvetlerinin arkadan vurulmasını önlemek için hava savunma sistemlerini alarma geçirdiğini açıkladı

ZELENSKIY: ROKETLER, BOMBALAR DURDURULSUN

 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı yeni açıklamada " Rusya'yı ekonomik olarak yok edin. Roketler bombalar durdurulsun" dedi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANLIĞI'NAN AÇIKLAMA

 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Podolyak: Rusya siviller arasında can kaybı ve panik yaratmak için kent merkezlerini aktif olarak bombalıyor

"AB, TOPYEKÜN BİR EKONOMİ SAVAŞI YÜRÜTECEK"

 Fransa Maliye Bakanlığı: AB, Rusya'ya karşı topyekûn bir ekonomik ve mali savaş yürütecek

LUKAŞENKO'DAN YENİ AÇIKLAMA

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, "Belarus, Rusya'nın Ukrayna'daki harekatına katılmayı planlamıyor" dedi.

5 BİN 710 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna'ya saldıran Rus güçlerinin 5 bin 710 asker kaybettiğini duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin son 5 gündeki kayıplarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 5 bin 710 asker öldürüldü, 200 asker ise esir alındı.

Son beş günde Ukrayna ordusunun, Rusya'ya ait 29 uçak, 29 helikopter, 198 tank, 846 zırhlı araç, 77 top ve 2 gemiyi imha ettiği belirtildi.

HARKOV'DA PATLAMA KAMERADA

Rus saldırıları sırasında Ukrayna'nın Harkov şehrinde yaşanan bir patlama kameralara saniye saniye böyle yansıdı.

BAKAN AKAR'DAN MONTRÖ AÇIKLAMASI

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Montrö'nün aşındırılmasının kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin 19, 20, 21'inci maddelerin uygulamasını sürdüreceğiz" dedi.

İSTİHBARAT VERİLERİ UKRAYNA'YA GÖNDERİLECEK

 AB temsilcisi Borrell: AB, Rus birliklerine ilişkin uzay istihbarat verilerini Ukrayna'ya gönderecek

"RUS GÜÇLERİ,HERKOV'UN ETRAFINDA "

Ukrayna'nın güneyindeki Herkov şehrinin belediye başkanı, Rus güçlerinin şehrin çevresinde bulunduğunu açıkladı. Kent sakinlerine de seslenerek sakin kalmalarını, sokağa çıkma yasağı sırasında dışarı çıkmamalarını söyledi

"70 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

 Aktıra Bölge Valisi, Rusya'nın bombardımanında 70 Ukrayna askerinin öldüğünü duyurdu.

RUS GÜÇLERİ HERSON'A SALDIRIYOR

Ukrayna Devlet Özel İletişim Servisi: Rus güçleri Herson kentine saldırıyor. Şehir dışında çok sayıda kontrol noktası oluşturuldu.

TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA: BM SÖZLEŞMESİNE HAKARETTİR

 Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, New York'taki BM Genel Kurulu Ukrayna Acil Özel Oturumu'nda, Ukrayna topraklarına yapılan saldırıyı, "Sebepsiz, haksız ve yakın tarihte eşi görülmemiş bir saldırganlık eylemi. Yasa dışı, gayri meşru ve kabul edilemez." diye niteledi. Uluslararası toplum, sınırların güç kullanılarak değiştirilmesinin BM'nin temel ilkelerine aykırı olduğunu belirten Türk Büyükelçi, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı, uluslararası hukukun açık ve ciddi bir ihlalidir. Kurallara dayalı uluslararası sisteme karşı bir meydan okuma eylemidir. BM Sözleşmesine hakarettir." ifadelerini kullandı.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Ukrayna'daki sivil kayıpların ölçeğinin ve altyapı tahribatının "ilk günlerde bile endişe verici" olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor