Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan nükleer silah açıklaması

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna'nın nükleer teknolojiye sahip olduğunu öne sürerek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yeni açıklamalarda bulundu. Lavrov, Ukrayna'nın hala nükleer teknolojiye sahip olduğunu belirterek, "Bu tehlikeye cevap vermemezlik edemeyiz" dedi. 

"AMERİKAN NÜKLEER SİLAHLARININ EVE GÖTÜRÜLME ZAMANI GELDİ"

Lavrov'un açıklamaları:

"Ortak çalışmaya hazırız güvenlikle ilgili. Bütün stratejik istikrar faktörlerini göz önüne alarak ama bizim için şu kabul edilemez. Ortak nükleer çalışmaların ve bunların önlenmesiyle ilgili çalışmalar sürdürülecektir. Amerikan nükleer silahlarının Avrupa'dan geri döndürülmesi gerekmektedir. ABD'ye ait nükleer silahların Avrupa'da olması Rusya için kabul edilemez, onları eve götürme zamanı geldi. Biz her zaman nükleer savaşın bir galibinin olamayacağını söyledik. Bu ilke Rusya ve Amerikan devlet başkanlarının 1991'deki ortak açıklamaları. Karadan havaya kullanılacak nükleer silahların sınırlandırılması konusunu gündeme getirdik, bu sözleşme şartlarına uyulmasını istiyoruz. Bu tür fikirler konsensus ve karşılıklı menfaatlere dayanmalı. Katılan ülkeler de bunun kurallarına uymaya hazır olmalı. Bizi rahatsız eden ABD, Büyük Britanya ve Avustralya'nın (AUGUS) girişimleridir."

Lavrov,  Cenevre'deki BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki açıklamasında ise şunları söyledi:

Medyada, kendi halklarına ve parlamento üyelerine kışkırtıcı bilgileri aktarmaktalar. Düşünce özgürlüğünün arkasındayız ancak olanların bunlarla alakası yoktur. Hitler'in hala desteklendiğini ama gerçek faşistlerin bir kenarda eylemlerini sürdürdüğünü görüyoruz. 

Ukrayna müzakereler konusunda geçmişi tekrar etmekten kaçınmanın gerekli olduğunu anlamalı. Milyonlarca Ukraynalı Rusya'da yaşıyor, bizim için onlar bizim insanlarımız. Birlikte her zaman daha güçlü olacağız.

Batı, Rusya'ya öfkesini kusmak için kontrolünü açıkça kaybetti , mülkiyetin dokunulmazlığı da dahil olmak üzere yarattığı tüm kurum ve kuralları yok etmeye gitti.

DİPLOMATLAR KONUŞMA SIRASINDA SALONU TERK ETTİ

Lavrov'un buradaki konuşması sırasında AB, ABD, ve İngiltereli diplomatlar salonu terk etti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sergey Lavrov Rusya ukrayna