Rusya’da okula silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünya haberleri Rusya

Rusya’da İjevsk kentindeki bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 15 kişi ölürken, 25 kişi yaralandı. Ölenler arasında 11 öğrenci bulunurken, okulun eski öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan intihar etti.

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Udmurtya bölgesinde bulunan İjevsk kentindeki 88 no'lu okula kimliği belirsiz bir kişi silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda 15 kişi ölürken, 25 kişi de yaralandı. Ölenler arasında 11 çocuk, 2 öğretmen, 2 güvenlik görevlisi var. Yaralılar arasında 14 öğrencinin bulunduğu bildirildi. 

Izhevsk'in bağlı bulunduğu Udmurtya eyaletinin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırganın cansız bedeninin bulunduğu duyuruldu. Saldırganın intihar ettiği tespit edildi. 

OKULUN ESKİ ÖĞRENCİSİ ÇIKTI

Eyalet yetkililerine göre saldırgan üzerinde Nazi sembolleri olan bir tişört giyiyordu. Saldırganın kimliği 34 yaşındaki Artem Kazantsev olarak açıklandı. Saldırganın katliam düzenlediği okulun eski öğrencisi olduğu belirtildi.

Okulda 982 öğrenci ve 80'den öğretmen olduğu belirtildi.  Udmurtya Cumhuriyeti'nde 29 Eylül'e kadar olay nedeniyle yas ilan edildiği kaydedildi.

 

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, okul saldırısı hakkında açıklama yaptı. Saldırının Neo-Nazi bir örgüte üye olan kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Peskov,  şunları ifade etti:

"Görünüşe göre Neo-Nazi bir örgüte bağlı olan şahıs tarafından işlenen insanlık dışı bir terör saldırısı. Putin, hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyuyor. Bölge başkanına ve eğitim bakanına gerekli talimatlar verildi. Doktorlar, psikologlar ve Acil Durumlar Bakanlığı görevlileri bölgeye yönlendirildi. Maalesef dünyanın başka ülkelerinde de bu tür trajedilerin yaşandığını biliyoruz. Ancak bu bizim için bahane olamaz. Gerekli önlemleri alacağız." 

Rusya, son yıllarda birkaç büyük okul saldırısına tanık oldu. Mayıs 2021'de Kazan şehrinde silahlı bir genç yedi çocuğu ve iki yetişkini öldürdü.

Nisan 2022'de silahlı bir adam, intihar etmeden önce orta Ulyanovsk bölgesindeki bir anaokulunda iki çocuğu ve bir öğretmeni öldürdü.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Putin rusya saldırı Dünya haberleri