Rusya: Ukrayna operasyonunda ilk aşama tamam

Rusya Ukrayna Savaşı Kiev Rusya Ukrayna

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında, "Rus ordusu Ukrayna'daki operasyonun ilk aşamasında yer alan ana hedefleri tamamladı. Kiev, Harkov, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson'un tamamı, Zaporijya’nın büyük bir kısmı kontrolümüzde" denildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 30. gününde devam ediyor. Rusya, Ukrayna operasyonun ilk aşamasında hedeflere ulaşıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, savaşta bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker yaralandı. Rus askerlerinden 1351'inin öldüğünü, 3 bin 825'inin de yaralandığını açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şunlar belirtildi:

Ukrayna hava sahası uçuşa kapatılırsa Rus askerleri buna kısa sürede cevap verir. Batının Ukrayna'ya silah temin etmesi büyük bir hata, bu çatışmanın uzamasına neden olur.

Rus ordusu Ukrayna'daki operasyonun ilk aşamasında yer alan ana hedefleri tamamladı.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin savaşma potansiyeli önemli ölçüde azaldı, bu da Rus ordusunun ana hedefine, Donbass'ın kurtarılmasına odaklanmasını mümkün kılıyor. 

Ukrayna'nın Kiev, Harkov, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde... Luhansk topraklarının yüzde 93'ünü, Donetsk topraklarının yüzde 54'ü kurtarıldı, Mariupol için çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna birliklerine füze ve mühimmat, yakıt ve yiyecek tedarikini neredeyse tamamen durdurduk.

 

ukrayna Rusya Savunma Bakanlığı Kiev harkov Çernigiv Sumi Mıkolayiv