Rusya 'Soledar'ı aldık' dedi, Ukrayna yalanladı: "Çatışmalar sürüyor"

Dünya haberleri Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk'de bulunan Soledar kentinde kontrolün tamamen sağlandığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy ise bu gelişmeyi yalanladı.

Son Dakika Haberi... Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk'de bulunan Soledar kentinde kontrolün tamamen sağlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Gelecekte başarılı taarruzlar gerçekleştirmek için Soledar’ın alınmış olması kritik bir adım. Soledar’da kontrolün sağlanması Rusya’nın Ukrayna birliklerinin Bahmut ile bağlantısını kesmesini sağlayacak" ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA YALANLADI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy, Rusya'nın Donetsk'teki Soledar şehrini ele geçirdikleri bilgisinin doğru olmadığını belirterek "Şehirde çatışmalar sürüyor" dedi.

Ukrayna-RBK’ye konuşan Çerevatiy, Rusya Savunma Bakanlığının Soledar şehrini tamamen kontrol altına aldıklarına ilişkin açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

Çerevatiy, "Hayır, bu doğru değil. Şehirde çatışmalar sürüyor. Detaylarını veremem." diye konuştu.

Ukrayna askerlerinin şehri savunmaya devam ettiğini aktaran Çerevatiy, şehrin karşı tarafın kontrolüne geçtiğine ilişkin açıklamaları, "Rusların özellikle Ukrayna toplumunda hayal kırıklığı yaratmak için yaptığı kasıtlı bir gürültü" olarak nitelendirdi.

SOKAKLAR CESETLE KAPLANDI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Soledar'da neredeyse hiç yaşam belirtisi kalmadığını ve kasabanın yerle bir olduğunu açıklamıştı.

Zelenski, "Soledar yakınlarındaki tüm arazi cesetlerle kaplı” demişti.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Savunma Bakanlığı donetsk Dünya haberleri ukrayna