Son Dakika! Rusya Mariupol'de yüzlerce kişinin sığındığı sanat okulunu bombaladı

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı son dakika
Son Dakika! Rusya Mariupol'de yüzlerce kişinin sığındığı sanat okulunu bombaladı

Gelen son dakika haberine göre, Rus güçleri Mariupol'de 400 kişinin sığındığı sanat okulunu bombaladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna'da yabancı paralı savaşçıların bulunduğu askeri eğitim merkezinin vurulduğunu bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 25 gündür devam ederken, askeri alanlar haricinde sivil alanları da vuran Rus ordusunun neden olduğu yıkım havadan görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde Mariupol kentinde Ukrayna halkının sığınak olarak kullandığı tiyatro binasının vurulmasının ardından tiyatronun son halini Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabından paylaştı. Rusya ile iş yapmaya devam edenlere çağrıda bulunan Kuleba, "Burası Mariupol’de yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasının mahvolmuş hali. Rusya’nın insanlık dışı savaş suçu. Rusya’da ya da Rusya ile çalışan firmalara şunu sormak istiyorum, siz bunu yapanları nasıl doyurmaya ya da onlarla iş yapmaya devam ediyorsunuz?" dedi.

BİNANIN İKİ TARAFINA UYARI AMAÇLI "ÇOCUK" YAZILMIŞTI

Sığınak olarak kullanılan tiyatro binasının uydudan çekilen fotoğraflarında, Ruslara mesaj gönderildiği ortaya çıkmıştı. Sığınakta kalan sivillerin Rus ordusuna ait insansız hava araçları tarafından hedef alınmaması için binanın önüne ve arkasına “çocuk” şeklinde uyarı yazısı yazıldığı görülmüştü.

RUSYA'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri ile Donbas'taki sözde ayrılıkçı yönetimlerin, Ukrayna'da ilerlemeye devam ettiğini ve bazı yerleşim birimlerini ele geçirdiklerini belirtti.

Ukrayna'da askeri altyapı tesislerini uzun menzilli silahlarla imha etmeye devam ettiklerini aktaran Konaşenkov, bunun için Karadeniz ve Hazar denizden "Kalibr" seyir füzesi ile "Kinjal" hipersonik füze kullandıklarını söyledi.

Konaşenkov, Ukrayna'da son 24 saatte 62 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Jitomir bölgesinin Ovruç yerleşim biriminin yakınlarında Ukrayna'ya gelen yabancı paralı savaşçıların bulunduğu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin özel operasyonlar eğitim merkezi yüksek hassasiyetli füzelerle vuruldu. 100'den fazla asker ve yabancı paralı savaşçı yok edildi."

Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait toplam 207 insansız hava aracı (İHA), 1467 tank ve çeşitli zırhlı araç, 148 uçaksavar füze sistemi, 573 obüs ve havan topu ve 1262 özel askeri aracın yok edildiği bilgisini paylaştı.

Son Dakika! Rusya Mariupol'de yüzlerce kişinin sığındığı sanat okulunu bombaladı - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor son dakika