Rusya Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya karşı Ukrayna'da misilleme yaptı

Dünya haberleri Ukrayna son dakika Rusya
Rusya Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya karşı Ukrayna'da misilleme yaptı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de başta Rusya ile Kırım'ı bağlayan Kırım Köprüsü'nün Ukrayna'nın bombalı saldırısıyla zarar görmesinden sonra Kiev'in ağır şekilde bombalanarak intikam alınacağı iddia edilmişti.

Rusya için büyük stratejik öneme sahip olan Kırım Köprüsü, cumartesi günü Ukrayna ordusu tarafından bombalı saldırı ile büyük zarar gördü. Saldırı nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Rusya'nın "Bu köprü yıkılırsa kıyamet olur" açıklaması akıllara geldi.

PUTİN İNTİKAM PLANI YAPTI

Bunun yanında ise Kırım ve Rusya'yı birbirine bağlayan köprüde trafik durdu. Rus lider Putin de intikam planları yapmaya başladı. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), ülkedeki 11 havalimanındaki uçuş yasağının16 Ekim'e kadar uzatıldığını açıkladı. Rusya'nın bu hamlesi Putin'in Ukrayna'ya yeni bir saldırı düzenleyeceği yorumlarını da beraberinde getirdi. İddialara göre Kremlin, Kırım Köprüsü saldırısına misilleme olarak Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombalayacaktı. Öyle de oldu. Bu sabah itibarıyla Kiev, Lviv başta olmak üzere Ukrayna genelinde füzeli saldırılar başladı. Bölgede çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin yaptığı açıklamada "Tam ölçekli savaşın 229. gününde bizi yok etmeye ve yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Hava alarmı Ukrayna genelinde azalmadı. Düşen füzeler var. Maalesef ölü ve yaralılar var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayınız. Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın. Dayanalım ve güçlü olalım." ifadelerini kullandı. 

Rusya Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya karşı Ukrayna'da misilleme yaptı - Resim : 3

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Kiev zelenski son dakika Rusya Kırım