Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Putin-Zelenski görüşmesi açıklaması

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Putin-Zelenski görüşmesi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kremlin Sözcüsü Peskov, olası bir Putin-Zelenski görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde liderler zirvesi hakkında açıklama yaptı. Lavrov, "İki lider arasındaki görüşme, heyetlerin kilit konularda anlaşmaya varmasından sonra yapılmalı" dedi.

Lavrov, "Putin ve Zelenski'nin şimdi fikir alışverişinde bulunması amaca zarara verecektir" diye konuştu

MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze müzakereler bugün-yarın İstanbul'da yeniden başlayacak. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz" dedi. 

PESKOV: LİDERLER GÖRÜŞMESİ MÜZAKERE SONRASI OLMAYACAK

Kremlin Sözcüsü Peskov ise, Rus ve Ukraynalı heyetlerin bugün Türkiye’ye gideceklerini belirterek, “Yüz yüze görüşmelere başlanmasına karar verilmesi bile başlı başına önemlidir” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul'daki müzakerelerden sonra Putin ve Zelenski arasında bir görüşme olmayacak. şu ana kadar önemli ilerleme veya atılımlar sağlanmadı.

İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmelerinin bugün başlaması pek olası değil, yarın olabilir. Müzakerelerde şu ana kadar önemli bir kazanım veya ilerleme olmadı. Müzakere başlıkları arsında Rusya ile Ukrayna arasındaki tutuklu takası yok."

Rusya ve Ukrayna arasında sıradaki yüz yüze müzakereler İstanbul'da yapılacak. Görüşmenin bugün akşam ya da yarın yapılacağına dair taraflardan açıklama gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da müzakerelerle ilgili Putin'le bir görüşme gerçekleştirmişti. 

UKRAYNA: YARIN SAAT 10'DA BAŞLAYACAK

 "Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı David Arakhamia İnterfaks-Ukraine’e yarınki müzakereyi yorumlarken: “Şu an yoldayız. Lojistik sıkıntılardan dolayı geliş saatimiz geç görünüyor. Hatta çok geç olabilir. Onların uçağı (Rus heyeti) yarım saat önce kalktı. Onlar saat 21:00 gibi varacaklar. O yüzden herkes bugün gelip yerleşiyor. Yarın saat 10:00’da görüşme başlayacak” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Vladimir Putin Volodimir Zelenski Sergey Lavrov Rusya ukrayna