Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'ya yönelik şartları açıkladı

Rusya Ukrayna Savaşı
Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'ya yönelik şartları açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şartlarını tekrarlayan Lavrov, "Ukrayna rejimi yabancıları da kendi halkını da rehin olarak ellerinden tutmaktan geri durmuyor" açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Lavrov'un açıklamaları:

Bizim askeri güçlerimiz belirli noktalara ateş etmekteler. Rusya karşıtı davranışı Kiev iktidarının hiçbir şekilde insani koridor açılmasına izin vermiyordu ama şimdi gerek 3. ülkeler için gerekse de Ukraynalılar için böyle bir koridor konusunda anlaşıldı. Ukrayna iktidarı bizim önerilerimiz hakkında bilgi sahibiler ve bizim askerlerimizin hareketleri hakkında bilgi sahibiler. Harkov ve çevresinde pek çok yabancı öğrenci olduğu biliniyordu. Harkov'u ellerinde tutan Ukraynalılar bize bir koridor açmadılar ve bu öğrencilerin tahliyesine izin vermediler. Ukrayna rejimi yabancıları da kendi halkını da rehin olarak ellerinden tutmaktan geri durmuyor. 

Rusya ve Ukrayna müzakereleri çerçevesinde insani yardım koridoru açılması konusunda anlaşıldı. Biz bu konudaki anlaşmaya tamamen uyacağız. Askerlerimiz karara tamamen uyacaklardır. Mariupol'da sivil halkın tahliyesine engel oluyorlar. Yetkililer tahliye için gittiğinde onlara insani yardım götürdüler, Herson'daki yöneticiler de bunu reddettiler. 

LAVROV, RUSYA'NIN ŞARTLARINI TEKRARLADI

Oradaki Nazilerin faaliyetleri tehlikeli düzeye ulaşıldı. Kırım Rusya toprağıdır, bu gerçek kabul edilmelidir. Yine Donetsk ve Luhansk'ın egemenlik hakları kabul edilmelidir. Bunlar bizim şartlarımız. Müzakerelerde taraflar sonuç almak istiyor ama Ukrayna tarafı çok ciddi olarak bunu oyalamakta, geciktirmektedir. Henüz yeni bir süre alamadık 3. görüşme için.  

NATO bu işe katılmayacağını bildirdi. Zelensky, NATO'nun çatışmaya müdahale etmemesinden bu kadar rahatsızsa, demek ki durumu çözmek için NATO'ya güveniyor, NATO ile Rusya arasında bir çatışmayı kışkırtmaya çalışıyor. İnanmıyor herhalde her sabah yeniden tekrar ediyor. Onun amacı açısından bakıldığında görüşmeler onun çok da işine gelmiyor gibi. Ruh hali sürekli değiştiği için herhalde o da değişir. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Lavrov Rusya Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna'dan tahliyeler