Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı
Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında 3. güne girildi. Ukrayna'nın birçok kenti hava saldırısı altında, Kiev'de de çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırdı, Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından, Ukrayna genelindeki saldırıların 3. gününe girildi. Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde hava saldırıları ve çatışmalar yaşanıyor. Rus askerlerinin Kiev'e yaklaştığı belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırdı, Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, iddiaların aksine Kiev'de olduğunu belirterek, "Ukrayna'yı sonuna kadar savunacağız." dedi.

26 ŞUBAT DAKİKA DAKİKA RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDAKİ SON GELİŞMELER

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHSON'DAN AÇIKLAMA

 İngiltere Başbakanı Boris Johnson Rusya'ya yönelik yaptırımların sertleştirileceğini açıkladı. Johson, Putin'in beklediği gibi olmadığını ve Ukrayna halkının direnmeye devam ettiğini söyledi.

KİEV'DE HAVA SALDIRISI KORKUSU

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hava saldırısı yapılacağıyla ilgili duyumlar alındı ve halk, sığınaklara yönlendirildi. 

RUS TANKLARI ODESSA'NIN KUZEYİNE SALDIRIYOR

 Ukrayna, Rus tanklarının Odessa kentinin kuzeyine saldırdığını duyurdu.

KİEV'DE 1 BUÇUK GÜN KESİNTİSİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Bugün saat 17:00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulamak zorunda kaldık. 28 Şubat 08:00'e kadar sürecek. Sokağa çıkma yasağı sırasında özel geçiş izni olmaksızın sokağa çıkan siviller, düşman sabotaj ve keşif gruplarının üyesi sayılacak.

Şehirdeki tüm kritik altyapı tesisleri çalışır durumda. Toplu taşıma şu anda çalışmıyor. Metroda yer altı istasyonları sığınak modunda çalışmaktadır. Gece zor olacak. Birlikler hala Kiev'e akın ediyor. Birlikte duralım! Toprağımıza, çocuklarımıza, devletimizin geleceğine sahip çıkıyoruz!

UKRAYNA: KİEV'DE RUSLAR İLERLEYEMİYOR

 Ukrayna, Rusların başkent Kiev'de ilerleyemediğini ve 3 bin 500 Rus askerinin öldüğünü ya da yaralandığını açıkladı.

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA 'ASKERİ YARDIM' AÇIKLAMASI

Almanya hükümeti Ukrayna'ya 1000 tanksavar silahı ve 500 "stinger" karadan havaya füze gönderme kararı aldı.

KİEV'DE YENİDEN SİREN SESLERİ DUYULMAYA BAŞLANDI

 Alınan son dakika bilgisine göre, Kiev'de yeniden siren sesleri duyulmaya başlandı.

ZELENSKİY: ERDOĞAN, RUSYA İLE MÜZAKERE ORGANİZE ETMEYİ TEKLİF ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı son açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in müzakere organize etmeyi önerdiğini açıkladı.

 

BİDEN'DAN AÇIKLAMA: PUTİN, UKRAYNA İŞGALİNE VERİLECEK TEPKİYİ YANLIŞ ÖNGÖRDÜ

Biden: Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılabileceklerini söylemesi Putin'in Ukrayna'ya işgaline verilecek tepkiyi ne kadar yanlış öngördüğünü gösteriyor.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA

Zelenskiy: Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız. Çocuklar zaten barınaklarda doğmuşsa, bu savaşta şüphesiz düşmanın şansı yoktur.

Dünya gördü ki, Ukraynalılar güçlüdür. Ukraynalılar cesurdur. Ukraynalılar anavatanlarındadır ve onu asla vermezler. 

UKRAYNA DIŞİŞLERİ'DEN AÇIKLAMA

 Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Rus askerleri Zaporijya Nükleer Santrali'ne yaklaştı.

ABD VE AB'NİN YAPTIRIM KARARI

ABD ve AB tüm ülkeyi değil, tek tek Rus bankalarını ve şirketlerini SWIFT'den çıkarmayı düşündüğü bildirildi. 

RUSYA'NIN, SARTANA KASABASINA SALDIRISINDA 4 ÖLÜ, 9 YARALI

Ukrayna Ulusal Polisi, Mariupol kentinin doğusunda bulunan Sartana kasabasında Rusya’nın hava saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ukrayna Ulusal Polisi’nden yapılan açıklamada, “Bugün işgalciler Sartana köyüne hava saldırısı düzenledi. İlk verilere göre 4 kişi öldü, biri çocuk 9 kişi yaralandı, 40 ev ise hasar gördü. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor” denildi.

UKRAYNA BASINI: RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Bağımsız Haber Ajansı'nın haberine göre, Rusya'ya ait su-30 uçağı Karadeniz'de düşürüldü.

BAKAN AKAR'DAN UKRAYNA AÇIKLAMASI

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı ve Bakan Akar tarafından Türkiye’nin insani yardım konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edeceği ifade edildi.

BLINKEN'DAN RUS HALKINA RUSÇA ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus halkına Rusça seslendi. Blinken sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Rus halkına, "Siz barış ve haysiyet içinde yaşamayı hak ediyorsunuz, tıpkı Ukraynalılar ve diğer her yerdeki insanlar gibi. Komşunuz, arkadaşlarınız ve ailenizle anlamsız bir savaşı hak etmiyorsunuz." dedi.

KİEV'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokağa çıkma yasağı başladı. Yasak, yarın sabah 05.00'e kadar devam edecek. 

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı, "Ukrayna'daki hedeflere çoğu kısa menzilli 250'den fazla Rus füzesi fırlatıldığını gözlemledik" açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ukrayna'nın gözle görünür direnişi, Rusya'yı bastırarak hızını kesti" denildi.

KREMLİN'İN SİTESİ ÇÖKTÜ

 Kremlin Sarayı'nın resmi internet sitesi çöktü.

"KENT SOKAKLARINDA DEVRİYE BAŞLADI"

 Lviv Belediye Başkanı, "Kent sokaklarında Ukrayna askerleri gezmeye başladı" dedi.

RUSYA DIŞİŞLERİ'NDEN MESAJ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın barış ve istikrar çıkarlarına uygun olarak Ukrayna sorununun çözümü için tüm yapıcı güçlerle yakın çalışmaya hazır olduklarını aktardı. 

YULİA TİMOŞENKO SİLAHLA POZ VERDİ

Ukrayna'nın eski başbakanı Yulia Timoşenko elinde silahla poz verdi.

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 2

"BÜTÜN AB ÜLKELERİ SWIFT KONUSUNDA UZLAŞTI"

Ukrayna Devlet Ajansı, "Bütün AB ülkeleri Rusya'yı Swift sisteminden çıkarma konusunda uzlaştı" açıklaması yaptı.

ÇEÇEN LİDER KADİROV'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

 Çeçen lideri Kadirov, Çeçen güçlerin Ukrayna'ya konuşlandırıldığını teyit etti.  Kadirov, "Tamamen silahlanan Çeçen gücünün şu ana kadar herhangi bir kaybı olmadı. Bir Ukrayna askeri birliğini ele geçirdik. Ukrayna saflarında savaşan Çeçenleri de öldüreceğiz" dedi. Ukrayna halkına çağrı yapan Kadirov, "Liderinizden kurtulun" açıklaması yaptı. 

ABD'DEN FLAŞ KARAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

UKRAYNA'DAN KREMLİN'E 'MÜZAKERE' YANITI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, "Ukrayna müzakere pozisyonuna hazırlanırken Rusya bilinçli olarak uygulanamaz koşullar ileri sürdü. Biz müzakerelere hazırız ama ultimatom kabul etmeyiz. Tüm eylemleri Ukrayna'yı parçalamaya ve kabul edilmeyen şartlara zorlamaya yönelik çaba olarak görüyoruz" dedi. 

RUS TANKININ ÖNÜNDE DURDULAR

Ukrayna'nın kuzeyindeki Chernihiv'deki yerleşimlerden Bakhmach'ta Ukrayna vatandaşları Rus tankının önünde durarak engel olmaya çalıştı. 

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 4

ERDOĞAN, ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü. Erdoğan, ateşkes için Türkiye'nin çabaladığını söyledi. 

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNDAKİ KENTE SALDIRI: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ukrayna'nın doğusundaki Ahtırka kentinin belediye başkanı, şehrin Rus güçleri tarafından bombalandığını, ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı. Belediye başkanı kent için elektrik kesintisi tehlikesinin olduğunu aktardı. 

KREMLİN'DEN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Kremlin'den yaptırımlara da yanıt geldi. Açıklamada, "Yaptırımlar çok ciddi ama önceden hazırlandık. Çıkarlarımıza en uygun olan karşı önlemleri geliştirmek için daha fazla analiz gerekiyor. Rusya yaptırımlardan kaynaklanan zararı en aza indirmek için derhal önlemler alıyor, bunun için tüm imkanlarımız var" denildi. 

KREMLİN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dün öğleden sonra, Ukrayna ile beklenen müzakerelerle bağlantılı olarak, Rusya Devlet Başkanı Başkomutan Putin, Rus birliklerinin ana kuvvetlerinin ilerleyişinin askıya alınmasını emretti. Doğru, çatışmalar bu sırada birçok yerde devam etti. Milliyetçiler ve Banderacılarla çatışmalar oldu. Ukrayna tarafı müzakere etmeyi reddettiğinden, ana Rus kuvvetlerinin ilerleyişi bu öğleden sonra harekatın planına uygun olarak yeniden başladı" denildi. 

ÇEKYA'DAN UKRAYNA'YA SİLAH YARDIMI

Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’ya silah yardımı kararı alındığını açıkladı. Bakan Cernochova, silah yardımının 188 milyon kron (yaklaşık 7,6 milyon euro) değerinde olduğunu ve yardımın 30 bin tabanca, 7 bin tüfek, 3 bin makineli tüfek, yaklaşık 100 adet keskin nişancı tüfeği ve yaklaşık bir milyon mermiden oluşacağını bildirdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, LAVROV'LA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü. Açıklamada, "Görüşmede Ukrayna’daki son durum ele alınmıştır. Bakan Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını vurgulamış ve askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulunmuştur. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, arzu edilmesi halinde, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu yinelemiştir" denildi.

LETONYA, ESTONYA VE LİTVANYA'DAN RUSYA KARARI

Letonya, Estonya ve Litvanya ulaştırma bakanları, hava sahalarını Rus havayollarına kapatma konusunda anlaştı. Karar yakında hükümetler tarafından onaylanacak.

RUSYA'DAN 3 ÜLKE İÇİN KARAR

Rusya; Polonya, Bulgaristan ve Çekya'ya ait hava yollarının Rusya üzerinden uçuşlarını yasakladı. 

UKRAYNA'DA PETROL RAFİNERİSİ KAPATILDI

 Ukrayna Petrol Şirketi Naftogaz: Şebelinka Petrol Rafinerisi askeri riskler nedeniyle kapatıldı. 

MOSKOVA'DA 'ANAKONDA' PLANI DEVREDE

Rus RBC Ajansı: Moskova'da artan güvenlik riski nedeniyle 'Anakonda' planı devreye alındı. Polis Ukrayna'dan gelen otomobillerin kontrolünü artıracak.

KİEV'DE HAVA SAVUNMA DEVREDE

 Kiev'de Ukrayna hava savunma sistemi Rus füzelerini püskürtüyor. 

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 5

KİEV'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, "Kiev'de 26 Şubat'tan itibaren 17:00 - 08:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu saatlerde sokakta olacak tüm siviller, düşmanın sabotaj ve keşif gruplarının üyesi sayılacak" dedi. 

KİEV BÖLGESİNDE BİR KÖYDE RUS FÜZE SİSTEMİ GÖRÜLDÜ

Kiev bölgesindeki bir köyde Rusya Silahlı Kuvvetlerinin "Pantsir-S1" füze sistemi görüldü. Pantsir-S1 kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemi. Binalara ağır hasar verebilecek güçte olan füzelerin daha önce Çeçenistan ve Suriye'de kullanılmıştı. 

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 6

SLOVAKYA'DA OHAL

 Slovakya, Ukrayna'dan gelen kitlesel mülteci akını nedeniyle olağanüstü hal ilan etti.

"MANŞ'TA RUS KARGO GEMİSİNE EL KOYULDU"

Rusya'nın Paris Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Manş Denizi'nde Rus kargo gemisine el koyuldu. Fransız yetkililerden açıklama almaya çalışıyoruz" denildi. Manş Denizi'nde el koyulan "Baltıc Leader" adlı Rus kargo gemisi, Fransız sularında yelken açma iznine sahipti. Öte yandan geminin yaptırıma tabi bir Rus şirketine ait olduğu da belirtildi. 

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 7

"KİEV SINIRINDA ASKER YIĞINAĞI GÖZLEMLİYORUZ"

 Kiev Bölgesi Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kiev bölgesinde, Ukrayna sınırında asker yığınağı gözlemliyoruz" denildi. Açıklamada ayrıca, 71 sivil ve askerin yaralandığı aktarıldı. 

YENİ SWIFT AÇIKLAMALARI

 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Fransa'nın da Rusya'nın Swift sisteminden çıkarılmasını desteklediğini söyledi. İtalya ve Güney Kıbrıs için de benzer bir açıklama yapılmıştı. 

"FRANSA SİLAH SAĞLAMAYA HAZIR"

 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Fransa silah sağlamaya hazır olduğunu söyledi" dedi. 

POLİS BİNASINA RUS BAYRAĞI DİKİLDİ

Rusya'nın ele geçirdiğini öne sürdüğü Melitopol kentinden gelen bir görüntüde polis binasına Rus bayrağı çekildiği görülüyor. 

ZELENSKİY'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Devletimizin birçok il ve ilçesinde çatışma devam ediyor ama neyi koruduğumuzu biliyoruz, ülkemizi, toprağımızı, çocuklarımızın geleceğini... Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol ediliyor. İşgalciler devletimizin merkezini bloke etmek ve Donetsk'te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istediler. Planlarını bozduk" açıklamasında bulundu. 

ZELENSKİY'DEN KRİTİK TEMASLAR

 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Von der Leyen ile görüşmesine ilişkin Zelenskiy, Ukrayna'nın ellerindeki silahlarla istilacılarla savaştığını ve özgürlüğü ile Avrupa'nın geleceğini savunduğunu belirtti. Ukrayna lideri, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşmesine ilişkin ise, "Bu, ülkelerimizin tarihinde yeni bir sayfanın başlangıcı." değerlendirmesinde bulundu.

MEDVEDEV: ÖLÜM CEZASINI GERİ GETİRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT

 Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rusya'nın Avrupa Konseyi ve AKPM üyeliğinin askıya alınmasını "ölüm cezasını geri getirmek için iyi bir fırsat" olarak nitelendirdi. Medvedev, "Yaptırımlar Rusya'nın birlik olmasına yardım ediyor" dedi. 

PUTİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanıyla telefon konuşmasında, Kiev Anlaşması'nın başarısızlığa uğramasında Kiev'in sorumlu olduğunu söyledi" denildi. 

RUS ASKERLERİ LVİV'E KONUŞLANDI

Lviv Belediye Başkanı, Rus birliklerin Lviv'e konuşlandıklarını duyurdu. Başkan, Ukrayna Ordusu'nun Lviv bölgesindeki Brodi yakınlarındaki saldırının püskürtüldüğünü açıkladı. 

KİEV'DE YENİDEN SİRENLER ÇALIYOR

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yeniden hava saldırısı sirenleri çalıyor. 

SWIFT AÇIKLAMASI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başardık. Güney Kıbrıs, Rusya'ya Swift yasağı uygulamasını engellemeyeceğini onayladı. Ukrayna diplomasisi, önemli kararlar almak ve Ukrayna'yı Rus işgalcilerinden korumak için 7/24 çalışmaya devam ediyor" dedi.

SABOTAJ TİMLERİNE KARŞI ALARM

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabotaj timlerine karşı alarma geçildi. Şüpheliler Ukraynalı güvenlik güçleri tarafından durdurulup aranıyor.

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 8

KİEV'DE ÇATIŞMALAR

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de çatışmalar devam ediyor.

Rus askerleri Kiev'e ilerliyor! Dakika dakika son durum - Resim : 9

"SUMI'DE SOKAKLARDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR"

 Yerel yetkililerin aktardığına göre, Ukrayna'nın Sumi kentinde sokaklarda çatışmalar yaşanıyor.

"3'Ü ÇOCUK 198 UKRAYNALI SİVİL ÖLDÜ"

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya'nın saldırılarında şu ana kadar 3'ü çocuk 198 Ukraynalı sivilin öldüğünü duyurdu. 

"BU 3. DÜNYA SAVAŞI'DIR"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Bu Ukrayna'ya yapılan bir savaş değildir, bu 3. Dünya Savaşı'dır. Rusya, Kazakistan'ı da bu savaşa dahil etmek istiyor" dedi.

"HERSON UKRAYNA KONTROLÜNDE"

Ukrayna yerel basınının aktardığına göre, Herson Valisi, Herson'un Ukrayna kontrolü altında olduğunu söyledi.

PETROL AMBARGOSU ÇAĞRISI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya petrolüne ambargo uygulanmasını ve Rusya'nın tam izolasyonunu istedi.

MACRON'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki savaş uzun sürecek. Avrupa uzun vadeli sonuçlara hazırlıklı olmalı.

"GECE SALDIRILARINDA 2'Sİ ÇOCUK 35 YARALI"

Kiev Belediyesi, gece boyu süren saldırılarda 2'si çocuk 35 kişinin yaralandığını duyurdu.

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak da 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Ukrayna'dan son dakika gelişmeler
Rus hava saldırısında vurulan apartmandan çıkarılan bir Ukrayna vatandaşı...
ZELENSKİY'DEN AB ÜYELİĞİ MESAJI

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak kapatmak ve Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için can alıcı an geldi. Charles Michel ile Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha etkili yardım ve kahramanca mücadeleyi konuştuk" dedi. 

KRİTİK YERLER DÜŞTÜ

 Reuters'a konuşa bir görgü tanığı, Kiev yakınındaki Julianı Havalimanı'nın vurulduğunu söyledi. Ajanslar Melitopol kentinin de düştüğünü duyurdu.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMALAR

"Ukrayna'nın askeri altyapısının 821 tesisi vuruldu.

Bunlar arasında vurulan 14 askeri havaalanı, 19 komuta merkezi ve iletişim merkezi, 24 adet S-300 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu var.

Düşürülen: 7 savaş uçağı, 7 helikopter, 9 insansız hava aracı var.

87 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 28 çoklu roketatar, 118 adet özel askeri araç imha edildi.

Rus Donanması güçleri, Ukrayna deniz kuvvetlerine ait 8 askeri botu imha etti.

Rus askerleri Melitopol kentini ele geçirdi."

"3 UÇAK VURULDU"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait helikopter ve 3 uçağın vurulduğunu bildirdi.

Başkanlığın Facebook hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait bir helikopter, 2 Su-25 savaş uçağı ve İl-76 nakliye uçağını vurduğu belirtildi.

Rus birliklerinin Kiev bölgesinin Vasilkov kentine paraşütlerle inmeye çalıştığı kaydedilen açıklamada, başkent Kiev sokaklarında çatışmaların sürdüğü aktarıldı.

"3500'DEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: 3500'den fazla Rus askeri öldürüldü, 200 asker esir alındı.

ZELENSKİY'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukranya lideri Vladimir Zelenskiy, "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bırakmayacağız. Orduyu silahlarını bırakmaya çağırdığı iddia edilen sahte haberlere inanmayın dedi" dedi. 

ZIRLI ARAÇLAR KİEV'E İLERLİYOR

Yerel basın: Yaklaşık 100 zırhlı araçtan Rus Birliği Kiev bölgesinin Vişgorod bölgesinde ilerliyor.

KARADENİZ'DEN SEYİR FÜZELERİ ATILDI

Ukrayna Ordusu, Karadeniz'den Ukrayna'ya seyir füzeleri atıldığını açıkladı. 

"HÜKÜMET BİNALARI YAKININDA SİLAH SESLERİ"

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Kiev kent merkezinde, hükümet binalarının yakınında silah sesleri duyulduğunu aktardı. 

"İKİ UÇAK VURULDU"

Ukrayna Büyükelçiliği: Saat 00:00’dan itibaren Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri'nin S-300 uçaksavar füze sistemi tarafından Ortak Kuvvetler operasyonu alanında bir helikopter ve Rus işgal kuvvetlerine ait Su- 25 saldırı uçağı şeklinde iki düşman hedefi vuruldu.

"BANA TAHLİYE ARACI DEĞİL, SİLAH LAZIM"

ABD, Zelenskiy'nin öldürülme ihtimaline karşı tahliye planı açıkladı. Washington'da yer alan habere göre, Zelenskiy bunu reddetti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin "Bana tahliye aracı değil silah lazım" dediği öne sürüldü. 

Kaynak: Haber Global TV

Dünya haberleri Rusya Ukrayna savaşı