Son dakika Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ankara ve Bakü arabuluculuk teklif etti

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya Gündem haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı son açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in müzakere organize etmeyi önerdiğini açıkladı.

Rusya, 3'üncü günde de Ukrayna topraklarında ilerlemeye devam ediyor. Alınan son dakika bilgisine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı son açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in müzakere organize etmeyi önerdiğini açıkladı.

UKRAYNALILAR ANAVATANLARINI ASLA VERMEZLER

Zelenskiy'nin açıklaması şu şekilde:

"Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız. Çocuklar zaten barınaklarda doğmuşsa, bu savaşta şüphesiz düşmanın şansı yoktur. Dünya gördü ki, Ukraynalılar güçlüdür. Ukraynalılar cesurdur. Ülkemiz tam bağımsızlığa kavuşana kadar savaşmaya devam edeceğiz. Ukraynalılar anavatanlarındadır ve onu asla vermezler. Ukrayna halkı işgal senaryosunu kırıp ülkesini savunmaya hazır."

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'IN ARABULUCULUK TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bugün gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında da konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Erdoğan ve Aliyev'in Rusya ile müzakere organize etmeyi teklif ettiğini bildirdi. 

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

ABD ve AB'nin yaptırımlarına da değinen Zelenskiy, Rusya'nın Swift'ten ayrılması kararı için herkese minnettar olduklarını belirtti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Zelenskiy Zelenskiy haberleri son dakika Rusya Ukrayna haberleri ukrayna haberleri Rusya haberleri son dakika Rusya Ukrayna savaşı